RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mann tatt for drap på fotballsupporter i Sverige

- HVIL I FRED: Søndag ble en svensk fotballsupporter drept i Helsingborg. AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND
- HVIL I FRED: Søndag ble en svensk fotballsupporter drept i Helsingborg. AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND
Sist oppdatert:
Har tidligere truet en kvinnelig vakt med å skyte henne i hodet.

En mann er pågrepet for drapet på en fotballsupporter i Helsingborg i helgen.

Den 28 år gamle mannen meldte seg selv for politiet i Helsingborg like før midnatt mandag kveld, skriver Aftonbladet.

Han ble varetektsfengslet, mistenkt for drap, etter et kort avhør. Mannen er bosatt i Helsingborg. Han er tidligere dømt, men kun for bagatellmessige forhold og for lenge siden, ifølge vakthavende Kenneth Andersson. Mannen har ikke tilstått drapet, men fortalt at han var involvert i bråk søndag.

- Han har innrømmet at han befant seg på plassen, og at han var innblandet i bråk. Vi fortsetter med vitneforklaringer og håper å få dette oppklart, sier Helsingborgs politisjef Tommy Sverngard til SVT.

I politiets søkelys
28-åringen var ikke etterlyst, men han var blant dem etterforskerne var interessert i å snakke med om drapet.

Aftonbladet skriver at 28-åringen er kjent fra hooliganmiljøet i Helsingborg. Han skal være tidligere dømt for trusler mot en tjenestemann og han skal tidligere ha truet med å skyte en kvinnelig vakt med to skudd i hodet.

Det var en 43 år gammel firebarnsfar som ble mishandlet til døde mens han var på vei til årets serieåpning mellom fotballklubbene Djurgården og Helsingborg i Helsingborg søndag. Han døde på sykehus kort etter at kampen startet.

Øyenvitner forteller om et fullstendig uprovosert angrep. En kvinne sier at tre menn kom løpende og slo en flaske i hodet på 43-åringen, og da han falt i bakken, begynte de å slå og sparke ham.

Vet hva som hendte
Tidligere mandag opplyste etterforskningsleder Caroline Aspinge at politiet hadde et ganske klart bilde av hendelsesforløpet.

Hun sier at han var sammen med sin bror da de to kom i prat med gjerningsmannen og flere andre personer, som plutselig angrep ham.

Aspinge toner ned vitneutsagnene om at offeret ble sparket og slått etter at han var gått i bakken. Hun sier det bare var én person som slo ham i hodet, selv om det var flere personer med i gruppa.

Ber om filmer
Det er uklart hvor gjerningsmannen og hans kamerater tok veien etterpå, men politiet tror de gikk til stadion for å se fotballkampen, og de ber derfor alle som har filmet inne på stadion, om å levere inn filmene.

Etter at det ble kjent at den 43 år gamle familiefaren var død, begynte Djurgårdens tilhengere å rope «Mordere, mordere» mot Helsingborg-supporterne før de stormet banen og dommeren måtte avbryte kampen. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere