RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: MIGUEL RIOPA (Afp)

Mannen Drillo frykter

Sist oppdatert:
Spilleren som egentlig ikke skulle vært med mot Norge, kan nå bli Norges største skrekk.

- Han høyrevingen. Han fra Inter, sier Drillo da Nettavisen spør om hvem av portugiserne han ble mest imponert av da Portugal møtte Kypros.

For la det være klart med en gang, selv om portugiserne kastet bort et poeng så angrep de til tider i bølger mot kypriotene. Med normal uttelling burde de kanskje vunnet 7-2. Avslutningene gikk imidlertid i stolpene, på keeper eller like utenfor.

Ikke med i VM
Men han høyrevingen, han Drillo mente var fra Inter, spiller faktisk ikke lenger på Inter. Ricardo Quaresma hører til daglig hjemme i tyrkiske Besiktas. Han var ikke med i Portugals VM-tropp, og han skulle egentlig ikke vært med mot Kypros og Norge. Han var nemlig ikke med i den første troppen.

Det var først etter Cristiano Ronaldos skade at Quaresma ble hentet inn.

Det var heller ikke så veldig rart.

Quaresma har ofte blitt sammenlignet med Ronaldo, og da de to var i tenårene var det faktisk Quaresma som ble vurdert som det største talentet av de to. Ifølge tidligere rapporter i portugisisk presse kunne Manchester United også hentet ham for noen år siden. De valgte imidlertid Ronaldo.

Og resten av hans historie er velkjent.

Inter, Barca, Chelsea
Quaresmas historie er egentlig ikke så veldig mye dårligere. I alle fall ikke på papiret. Han slo gjennom i Sporting Lisboa for ni år siden. Deretter ble han i tur og orden solgt til Barcelona, Porto og italienske Inter, før han ble leid ut til Chelsea og til slutt solgt til Besiktas. Det er imidlertid verdt å merke seg at han fikk spilletid i alle klubbene, har over 250 kamper totalt for storklubbene og har scoret for alle unntatt Chelsea.

I år har han vært i strålende form, og levert fem mål på totalt ti kamper for Besiktas. Derfor fikk han altså også sjansen på landslaget igjen.

Derfor bør den norske backen som overtar for John Arne Riise holde igjen litt i det offensive spillet i tirsdagens kamp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere