«Mannen er en legende»

Foto: Darren Staples (Reuters)

I sin 900. kamp for Manchester United sikret Ryan Giggs seieren to minutter på overtid.

26.02.12 18:06

NORWICH - MANCHESTER UNITED 1-2:

Etter Manchester Citys 3-0-seier over Blackburn på lørdag, var det tvingende nødvendig for Manchester United å ta tre poeng mot Norwich på kanarifuglenes eget gress på søndag.

Men vertene, som har bitt usedvanlig godt fra seg denne sesongen, hadde ingen intensjoner om å gi de røde djevlene noen enkel match på Carrow Road.

Etter Grant Holts 1-1-scoring sju minutter før slutt så det hele ut til å ende med poengdeling - men så var det dette United-laget, da.

To minutter på overtid dukket Ryan Giggs opp på bakerste stolpe, og ekspederte Ashley Youngs innlegg i nettet i sin 900. kamp for Manchester United.

Og etter kampen hylles 38-åringen av sine lagkamerater.

«Galskap»
- Ryan er fantastisk. Bare det å spille så mange kamper for en toppklubb er en stor prestasjon av ham, og han viser gjennom kampen at han fortsatt er i toppklasse, sier Paul Scholes, Manchester Uniteds andre målscorer for dagen, til MUTV etter kampen.

- Det var nesten som om kampen var skrevet for ham, legger Scholes til.

Også på Twitter hylles Giggs av United-spillerne.

«Tre viktige poeng for oss. Norwich ga oss hard kamp. Men vi gir oss aldri, det er United-måten! Ryan Giggs - 900 kamper... galskap!» skriver Rio Ferdinand.

«Mannen er en legende! Akkurat når vi trenger noen som kan produsere, gjør Giggsy det!» følger Michael Owen opp.

Tidligere United-spiller Gary Neville gratulerer de to veteranene som sikret seieren for United: «Ryan Giggs og Paul Scholes! Hva kan jeg si.. Wow, utrolige mennesker», skriver Neville.

Svikt i forsvaret
For Manchester United fikk en drømmeåpning på kampen da en annen veteran, Paul Scholes, førte gjestene i ledelsen etter bare sju minutter.

Et innlegg fra Nani avslørte mangler i Norwich-forsvaret da Scholes ble stående helt alene, og 37-åringen fikk stå helt alene og heade ballen i nettet bak keeper John Ruddy.

Vertene ga seg imidlertid ikke, og kunne med litt hell ha scoret både en og to ganger i løpet av den første omgangen.

Det kunne også gjestene, og bare en god John Ruddy hindret Javier Hernández i å doble ledelsen ved flere anledninger.

Men 0-1 sto det altså ved pause, og Norwich fortsatte jakten på en utligning etter hvilen.

Foto: Olly Greenwood

Solid De Gea
Vertene åpnet nemlig andre omgang forrykende, men klarte aldri å spille seg til de helt åpenbare scoringsmulighetene. I stedet kom Manchester United bedre med i kampen, og Danny Welbeck var svært nær ved å doble ledelsen da hans chip over Ruddy ble reddet på streken av en Norwich-forsvarer.

Ti minutter senere traff Ryan Giggs tverrliggeren, og selv om gjestene ikke fikk uttelling så det ut som om laget skulle kontrollere inn en grei seier.

Så satte Norwich inn sluttspurten.

Åtte minutter før slutt måtte David De Gea hente frem alle sine beste keeperegenskaper, da sisteskansen leverte en herlig redning etter et skudd fra innbytter Aaron Wibraham.

Minuttet etterpå måtte imidlertid De Gea resignere, da Grant Holt fikk ballen inne i feltet og dunket den utagbart opp i venstre vinkel.

Åpent i tetkampen
Der og da så det ut til at Manchester United måtte nøye seg med ett poeng.

Men i overtidsminuttene dukket altså 38 år gamle Ryan Giggs opp og sørget for at rødtrøyene fortsatt holder følge med Manchester City i kampen om ligagullet.

Giggs' overtidsscoring i sin 900. kamp sørger for at avstanden mellom de to Manchester-lagene fortsatt er på to poeng, når det gjenstår tolv kamper i Premier League.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.