RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mannen som aldri scorer

Foto: Getty Images / All Over Press
Sist oppdatert:
Tony Hibbert er i ferd med å skrive seg inn i historiebøkene.

Onsdag kveld spilles den utsatte kampen mellom Tottenham og Everton i Premier League.

Tottenham øyner muligheten til å spille seg opp på lik poengsum som Manchester United på andreplass, mens Everton trenger poeng for å ta ytterligere steg unna nedrykksstriden.

Det er som regel vanskelig å spå utfallet av fotballkamper, men en ting kan vi spå med relativt stor sikkerhet:

Evertons Tony Hibbert kommer ikke til å score.

Scorer aldri
Ikke fordi han er småskadet og kanskje ikke kommer til å spille kampen, men Tony Hibbert har på sine 291 Everton-kamper aldri scoret et eneste mål.

Det er klubbrekord i Everton, og 40 kamper unna rekorden til Kenny Cunningham, som gikk 331 kamper på rad uten å score.

Man kan begynne å lure på hva som gikk gjennom tankene til Hibbert da han så lagkamerat og keeper Tim Howard score mot Bolton for en snau uke siden.

Hibberts måltørke har selvsagt ikke gått upåaktet hen.

Da Everton spilte finale i FA-cupen i 2009, hang Everton-fansen opp et gigantisk banner med skriften «Hibbert scores - we riot», som kan oversettes med «Scorer Hibbert, gjør vi opprør».

Roper ikke «skyt»
Som om ikke det var nok: Everton-fansen har sluttet å skrike «skyt» når Hibbert har ballen. De har forstått at det er større sjanse for at sidemannen scorer, enn at Hibbert gjør det.

Måltørken plager ikke Hibbert nevneverdig, hevder 30-åringen selv.

- Helt ærlig så bryr jeg meg ikke om å score. Jeg er forsvarsspiller, og har sikkert klarert bort 100 baller fra målstreken, men det er det ingen som snakker om. Det plager meg ikke at jeg ikke har scoret, sa Hibbert forrige sesong.

Har hatt sjanser
Til tross for at det står et stort, fett nulltall i Hibberts målkolonne, har han hatt sine muligheter til å score.

- Det nærmeste jeg har kommet, har vært i kampene mot Liverpool. Én gang fikk jeg ballen på kanten av sekstenmeteren, men skjøt rett på Pepe Reina. Hadde jeg truffet annerledes, hadde den flydd i mål. Jeg hadde også en heading mot Liverpool en gang, og den trodde jeg skulle gå i mål. Men det er ikke meningen at jeg skal score, tydeligvis.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Everton-fansen har lenge diskutert hvordan de tror Hibbert kommer til å feire sitt første Everton-mål. Men det kan han ikke svare på selv, engang.

- Jeg aner ikke hva jeg gjør om jeg scorer. Folk spør meg om jeg har en målfeiring på lager, men det har jeg ikke. Sannsynligvis kommer jeg til å lete etter Ossie (Leon Osman), for han kommer trolig til å være mer begeistret enn meg, sier Hibbert.

Har fantastiske innlegg
Everton-manager David Moyes bryr seg heller ikke om at Tony Hibbert aldri scorer. Hibbert var en del av Moyes første lagoppstilling i Everton, og har vært en viktig brikke hvert eneste år.

- Tony blir nok tatt for gitt, siden han har spilt i over 11 år i Premier League. Og han har ikke vært folks favorittspiller. Men det viktigste med Tony, er at han er til å stole på defensivt. Han gjør de riktige valgene og har ofte noen veldig gode taklinger, sier Moyes ifølge Liverpool Daily Post.

Men Moyes mener faktisk at Hibberts offensive kvaliteter har blitt kraftig forbedret de siste sesongene:

- Tony har utviklet seg som en offensiv spiller, og kommer stadig på løp fremover i banen. Han har også hatt noen fantastiske innlegg, er Moyes' trøst.

Kanskje det er duket for en historisk scoring på White Hart Lane onsdag kveld? Det er ennå usikkert om Hibbert klarer å riste av seg lyskeskaden slik at han rekker kampstart, men kampen kan du uansett følge i vårt livesenter fra klokken 20.45.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere