RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Maradona blir religion

(Foto: Scanpix)
Diego Maradona har fått sin egen kirke og religion. Se video.

Den argentinske fotballegenden betyr mye for mange. Så mye betyr han faktisk at de mest ihuga beundrerne nå har satt opp en kirke der de kan tilbe ham. De feirer til og med maradonsk jul – på bursdagen hans 30. oktober.

Altså i dag.

Nå har også to unge mexicanske par giftet seg i «maradonsk ånd» på en seremoni i en klubb øst for Argentinas hovedstad Buenos Aires. Utenfor klubben samlet en rekke fans seg og feiret, viste fram t-skjorter, tatoveringer og andre Maradona-effekter samtidig som de hyllet de nygifte.

Parene giftet seg på en scene med en kirke på størrelse med et dukkehus i bakgrunnen, i tillegg til en fotball og en svær Maradona-poster. En «prest» fra kirken leste opp de sedvanlige frasene, dog modifisert en smule for å passe inn med den maradonske doktrinen (Gudene vet hva den er, red.anm.)

Maradona-fanatikerne lever også i år 47 e.m – etter Maradona. Maradona er 47 år gammel i dag.

Under kan du se video av feiringen:

195526

Maradona blir tilbedt på grunn av sine tidvis eminente og legendariske eskapader på fotballbanen. Han ledet Argentina til VM-gull i 1986, dog ikke uten å hisse på seg diverse engelskmenn i prosessen da han scoret et kontroversielt mål med «Guds Hånd» mot England.

Er det rart han har fått sin egen religion?

Ifølge Guiness’ Rekordbok er Maradona den første fotballspilleren som får akkurat det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere