*Nettavisen* Sport.

Maradona deler ut VM-billetter

Foto: SCANPIX.

Fire måneder før mesterskapet har legenden bestemt seg for halve troppen.

17.02.10 14:31

Mange landslagssjefer venter i det lengste med ta ut en VM-tropp. Diego Maradona er ikke blant dem.

Men så er da heller ikke den argentinske fotball-legenden kjent for å gå allfarvei i alle sammenhenger. Til tross for at det i øyeblikket gjenstår nesten fire måneder til sommerens VM i Sør-Afrika, har 49 år gamle Maradona allerede fylt opp halve troppen til mesterskapet.

- Jeg har allerede ringt 50 prosent av spillerne som skal være med til VM, sier legenden ifølge SportingLife.

Frist i mai
Ballkunstneren hadde ikke behøvd å begynne på ringejobben riktig enda. Fristen for å melde inn en bruttotropp utløper nemlig først midt i mai.

Og i påvente av fristen velger de fleste landslagssjefer å holde kortene tett til brystet, men ikke Maradona. 49-åringen understreker samtidig at det er mange plasser igjen å kjempe om - for de spillerne som fortsatt ikke har mottatt noen telefonsamtale.

Neste post på programmet for det argentinske landslaget er privatlandskampen mot selveste Tyskland tidlig i mars. Det blir en test på hvor mannskapet til Maradona står. Landslagssjefen vil imidlertid ikke være med på at spillere som ikke er tatt ut til den kampen, kan glemme VM.

- Alle spillere blir testet. De spillerne som ikke er med denne gangen, har samme muligheter som de som er med, sier han.

100 spillere
49-åringen har fått mye kjeft for sine laguttak etter at han overtok som landslagssjef i hjemlandet i 2008. Totalt har over 100 forskjellige spillere vært innom landslaget i perioden, hvilket mange mener har resultert i mangel på både stabilitet og forutsigbarhet.

Sjefen sjøl har avvist kritikken.

Argentina kvalifiserte seg for VM i siste sekund etter å ha slått Uruguay i den siste og avgjørende kampen i den søramerikanske kvalifiseringen. I gruppespillet i Sør-Afrika venter Nigeria, Sør-Korea og Hellas. (ANB)

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.