RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Maradona deler ut VM-billetter

Foto: SCANPIX.
Sist oppdatert:
Fire måneder før mesterskapet har legenden bestemt seg for halve troppen.

Mange landslagssjefer venter i det lengste med ta ut en VM-tropp. Diego Maradona er ikke blant dem.

Men så er da heller ikke den argentinske fotball-legenden kjent for å gå allfarvei i alle sammenhenger. Til tross for at det i øyeblikket gjenstår nesten fire måneder til sommerens VM i Sør-Afrika, har 49 år gamle Maradona allerede fylt opp halve troppen til mesterskapet.

- Jeg har allerede ringt 50 prosent av spillerne som skal være med til VM, sier legenden ifølge SportingLife.

Frist i mai
Ballkunstneren hadde ikke behøvd å begynne på ringejobben riktig enda. Fristen for å melde inn en bruttotropp utløper nemlig først midt i mai.

Og i påvente av fristen velger de fleste landslagssjefer å holde kortene tett til brystet, men ikke Maradona. 49-åringen understreker samtidig at det er mange plasser igjen å kjempe om - for de spillerne som fortsatt ikke har mottatt noen telefonsamtale.

Neste post på programmet for det argentinske landslaget er privatlandskampen mot selveste Tyskland tidlig i mars. Det blir en test på hvor mannskapet til Maradona står. Landslagssjefen vil imidlertid ikke være med på at spillere som ikke er tatt ut til den kampen, kan glemme VM.

- Alle spillere blir testet. De spillerne som ikke er med denne gangen, har samme muligheter som de som er med, sier han.

100 spillere
49-åringen har fått mye kjeft for sine laguttak etter at han overtok som landslagssjef i hjemlandet i 2008. Totalt har over 100 forskjellige spillere vært innom landslaget i perioden, hvilket mange mener har resultert i mangel på både stabilitet og forutsigbarhet.

Sjefen sjøl har avvist kritikken.

Argentina kvalifiserte seg for VM i siste sekund etter å ha slått Uruguay i den siste og avgjørende kampen i den søramerikanske kvalifiseringen. I gruppespillet i Sør-Afrika venter Nigeria, Sør-Korea og Hellas. (ANB)

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere