RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Maradona hudfletter Blatter

– Som fotballverdenen allerede vet, råder det fullstendig anarki innad i FIFA, sa Maradona mandag.
– Som fotballverdenen allerede vet, råder det fullstendig anarki innad i FIFA, sa Maradona mandag. Foto: Khalil Mazraawi (Afp)
Sist oppdatert:
Diego Maradona hevdet mandag at Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har blitt et anarki under president Sepp Blatters ledelse.

Presidentvalget i FIFA er bare en liten måned unna, og nå kaster også den argentinske legenden seg inn i debatten. Maradona, av mange ansett som verdens beste fotballspiller gjennom tidene, hevder Blatter bør tre til side.

– Som fotballverdenen allerede vet, råder det fullstendig anarki innad i FIFA. Én mann bestemmer alt, men han vet absolutt ingenting. Derfor er det tid for en endring. Selv kollegene hans bør gi ham råd om å gå av, sa Maradona.

Argentineren hevder han vil gjøre alt han kan for at Jordans pris Prince Ali Bin Al Hussein vinner det kommende presidentvalget. Prinsen har på sin side sagt at han vil vurdere å trekke sitt kandidatur dersom han tror noen av de øvrige kandidatene har en sjanse til å vinne.

Skulle Blatter vinne, tror Maradona at fotballen vil lide.

– Han har gjort mye skade i den tiden han har vært der. Det er tid for at han trer til side og lar oss som er fulle av energi fornye fotballen, sier argentineren.

Maradona spilte fire strake VM-sluttspill i perioden 1982 til 1994. I 2010 førte han Argentina til kvartfinale som landslagssjef.

Nå er han mektig irritert over arbeidet til Det internasjonale fotballforbundet – særlig beslutningen om å legge VM i 2022 til Qatar.

– Først visste vi ikke hvor VM skulle arrangeres. Deretter fikk vi vite at Brasil skulle etterfølges av Russland og så Qatar, sier han – og fortsetter:

– Blatter er uten tvil redd. Han er redd for å ikke få sin del av kaken. Det er det som irriterer folk som meg, som selv har spilt i et VM-sluttspill. Jeg løp etter ballen, Blatter løper etter champagnen, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere