Maradona langer ut: - Fifa er en lekegrind for korrupsjon

LANGER UT: Diego Maradona mener Fifa er en lekegrind for korrupsjon med Sepp Blatter som øverste leder.

LANGER UT: Diego Maradona mener Fifa er en lekegrind for korrupsjon med Sepp Blatter som øverste leder. Foto: Khalil Mazraawi (Montasje NTB scanpix)

Diego Maradona mener Fifa har blitt blitt et pinlig sted.

Om ikke mange dagene skal det velges ny Fifa-president. Alt tyder på at Sepp Blatter vinner valget, og går inn i sin femte periode som øverste sjef i Fifa.

Det mener Diego Maradona er merkelig.

I et innlegg hos Telegraph langer fotballikonet ut mot det han mener er en skamfull utvikling av Fifa med Blatter som sjef.

Smertefullt
- De siste tiårene har fotballen forandret seg, og ikke til det bedre. En gang var det en sport du kunne være stolt av, en sport som samlet hele verden. Men Fifa, det øverste organet, har blitt en lekegrind for korrupsjon, skriver Maradona.

Blatter har vært gjenstand for massiv kritikk under sin tid som Fifa-president, og Maradona mener det er pinlig om han blir gjenvalgt til en ny periode.

- Under Sepp Blatter har Fifa blitt en skam som setter de av oss som er glad i fotball i en smertefull forlegenhet, fortsetter Maradona.

Maradona kommer så inn på temaet rundt valg av ny Fifa-president, og det er spesielt én ting han mener er merkelig etter å ha pratet med folk om det forestående valget.

- Jeg finner nesten ingen som åpent støtter Blatter, men mange tror han blir gjenvalgt for en femte periode. Hvordan? Det er absurd at noen blir valgt til en femte periode i 2015, det er ikke akseptablet i et demokratisk land noe sted, skriver han.

- Men av en eller annen grunn er det greit for Fifa. Vi har en diktator for livet.

Trenger fotballkultur, ikke mafiakultur
Maradona skriver videre at han kaller Blatter «the man of ice» fordi han mangler inspirasjon og lidenskap. Hvis dette er ansiktet til internasjonal fotball, mener argentineren at man er ille ute.

- Hvis lederegenskaper teller, så bør ingen fotballforbund, med god samvittighet, støtte Blatter til en femte periode. Han er inkompetent. Når du har massive økonomiske problemer, beskyldes for bestikkelser og hevder du ikke merker noe, da er en enten en idiot eller en tyv, fortsetter han.

Han mener nå det er på tide at yngre krefter slipper til på toppen av Fifa. Ledertyder som er åpen for nye ideer.

- Vi trenger fotballkultur, ikke mafiakultur.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag