Maradona på krigsstien

Foto: Natacha Pisarenko (Ap)

Diego Maradona er ikke mye begeistret over påstandene om at han skal ha spesialinvitert hooligans til VM.

02.06.10 10:18

Oslo (ANB): Det er argentinske medier som de siste dagene har skrevet om den påståtte linken mellom landslagssjefen og bråkmakerne.

De aktuelle fotballsupporterne var med flyet til den argentinske troppen da den ankom Sør-Afrika nylig, og ifølge den hjemlige pressen skal Maradona ha invitert dem med.

Det vil ikke legenden høre snakk om.

Mobil: Få scoringsvarsel på ditt lag under VM

- Tullete
Da han stilte til sin første pressekonferanse på sørafrikansk jord natt til onsdag, gikk han kraftig i rette med påstandene.

- Jeg har ingen relasjon til disse folka, og ingen av dem vil få tilgang til området vårt, sa han ifølge Buenos Aires Herald.

- Jeg kunne ikke ta med meg faren min på turen, så det blir helt tullete å påstå at jeg skal ha betalt billettene til disse supporterne, tilføyde han.

VM-legenden understreker videre at den argentinske troppen opprinnelig skulle ha fløyet til Sør-Afrika fra Dubai – i etterkant av den planlagte privatlandskampen mot De forente arabiske emirater. Da oppgjøret ble avlyst, måtte argentinerne på jakt etter nye billetter – direkte fra hjemlandet.

- Vi satt på første klasse, og kommuniserte ikke med noen, sier Maradona.

- Smartere spillere
Sportslig sett er landslagssjefen fornøyd med tingenes tilstand bare en snau uke før VM starter.

- Jeg ser at guttene er fokuserte. Med Guds hjelp er jeg sikker på at laget vil gjøre en strålende turnering, sa han natt til onsdag.

49-åringen mener dagens argentinske mannskap er betydelig smartere enn det han selv var del av i 1986 – sist Argentina vant en VM-tittel.

- Jeg prøver å forklare det hva jeg selv følte da jeg var på banen. Dagens spillere er smartere enn før, og de skjønner ting raskt. Man behøver ikke forklare ting 20 ganger for at de skal forstå det, sa Maradona – som har gitt spillerne et spesielt løfte dersom det blir finaletriumf 11. juli.

- Vinner vi, skal jeg løpe naken rundt Obelisken, sa han tidligere denne uken.

Obelisken er et velkjent landemerke i Argentinas hovedstad Buenos Aires. (ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag