*Nettavisen* Sport.

Maradona raste etter rockekonsert

Foto: Juan Karita (AP)

Argentinas landslagssjef Diego Maradona er rasende etter at gressmatta på landets landskamparena nylig ble ødelagt.

05.06.09 12:19

Sist lørdag ble Monumental stadium i Buenos Aires, arenaen der Argentina og storklubben River Plate spiller sine kamper, benyttet som arena for en rockekonsert. Rundt 40.000 mennesker var tilstedet for å høre den argentinske veterangruppen Los Piojos.

Menneskemengden påførte ikke overraskende gressmatta betydelige sår, og lørdag skal den benyttes under VM-kvalifiseringskampen mot Colombia. Det liker landslagssjefen mildt sagt dårlig.

– Gressmatta ser katastrofal ut. Jeg håpet vi kunne se oss om etter et annet stadion å spille på, men jeg er blitt fortalt at Monumental er den eneste som er godkjent av FIFA. Dessverre må vi spille der, sier Maradona ifølge den britiske storavisen Guardian.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Dårlig planlegging
Han liker ikke tanken på at hans egne teknikere skal ut mot Colombia på en humpete og lei bane.

– Vi har hentet Messi, Aguero, Mascherano og Gago hit, også ber vi disse spillerne som koster millioner av euro spille på en søppelplass, sier legenden – og legger ikke skjul på at han er oppgitt.

Maradona mener planleggingen har vært for dårlig.

– Jeg har ingenting i mot at River tjener penger, men de burde være i stand til å organisere datoene på en skikkelig måte, sier han.

Messi enig
Argentina har mye å revansjere etter at det ble ydmykende 1-6-nederlag for Bolivia i den forrige VM-kvalifiseringskampen. Seier lørdag er i tillegg nødvendig for å bedre posisjonen i den søramerikanske VM-kvalifiseringsgruppen.

Maradonas lag er i øyeblikket nummer fire med 19 poeng på 12 kamper. De fire beste lagene kvalifiserer seg direkte for mesterskapet i Sør-Afrika neste sommer. Lag nummer fem må ut i playoff mot lag nummer fem fra CONCACAF-gruppen.

Barcelonas stjernespiller Lionel Messi er enig med sjefen i at banen i Buenos Aires ikke holder mål.

– Det er et problem for oss. Vi prøver å holde ballen på bakken og spille rask fotball. Dersom banen ikke er god, er det ikke til vår fordel, sier han. (ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.