*Nettavisen* Sport.

Maradona synes synd på Tevez

Foto: (AFP/Scanpix)

Diego Maradona får vondt i sjela av måten Manchester City har behandlet landsmannen Carlos Tevez.

Tevez har ikke spilt for City siden han havnet i klammeri med manager Roberto Mancini i mesterligakampen mot Bayern München 27. september. Tevez skal ha nektet å bli byttet inn på Allianz Arena – hvorpå en rasende Mancini gjorde det klart at Tevez har spilt sin siste kamp under hans ledelse.

Denne uken ble det i tillegg klart at argentineren må betale en bot tilsvarende fire ukelønner for opptrinnet.

- Gjør vondt
Det siste har ikke Diego Maradona noen problemer med å akseptere, men der stopper også legendens forståelse for reaksjonen fra City-ledelsen.

- Det gjør vondt å se på dette både som fotballspiller og menneske, sier han til nettstedet Sport 360.

- Hvis de ønsker å gi ham en bot er det greit, men ikke stopp ham i å spille fotball. Det verste man kan gjøre mot en spiller er å hindre vedkommende i å spille fotball, tilføyer Maradona.

50-åringen, som i øyeblikket er trener for Al Wasl i De forente arabiske emirater, følger det som skjer i Manchester City tett. Ikke minst fordi svigersønnen Sergio Agüero har blitt en av klubbens store nøkkelspillere.

- Manchester City gjennomgår en revolusjon akkurat nå, akkurat som Abramovitsj gjorde i Chelsea, og jeg er glad for at det skjer, sier Maradona.

Stolt av Agüero
Svigersønnen er han mektig imponert og stolt over.

- Agüero er en av de beste spissene i verden akkurat nå, og han leverer strålende i kamp etter kamp, fastslår den argentinske legenden.

Overkjøringen av selveste Manchester United sist søndag fikk han naturligvis med seg. Sett med United-øyne mener Maradona det må karakteriseres som et arbeidsuhell.

- Alex Ferguson og Man United begikk i selvmord. Det var en tøff dag for Ferguson, og United, og de fikk tre mål mot seg nesten på overtid. Det kan skje et hvert lag, det skjer i fotballen, analyserer han. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.