*Nettavisen* Sport.

Maradona vender Argentina ryggen

Foto: Reuters

- Jeg skal ikke heie på Argentina, sier han.

Fotball-legenden er åpenbart fortsatt såret og bitter over måten det argentinske fotballforbundet behandlet han på i tiden som landslagssjef. Nå gjør Maradona det klinkende klart at han ikke lenger håper på argentinske fremganger på fotballbanen.

I hvert fall ikke under det kommende U17-VM. Mesterskapet arrangeres i De forente arabiske emirater, og Maradona håper i stedet hjemmenasjonen stikker av med trofeet.

- Jeg skal heie på emiratene, og ikke Argentina, på grunn av kontroversene med mitt eget land, sier Maradona ifølge goal.com.

- Jeg oppfordrer supportere til å komme i hopetall og støtte hjemmenasjonen, tilføyer han.

Vidåpne sår
VM-turneringen starter torsdag – med åpningskamp mellom Brasil og Slovakia. Deretter skal De forente arabiske emirater i aksjon mot Honduras.

Argentina starter på sin side sitt VM-sluttspill mot Iran lørdag.

Maradona ledet det argentinske landslaget fram til VM-sluttspillet i Sør-Afrika i 2010. Lenge så mesterskapet ut til å ende godt for søramerikanerne, men i kvartfinalen ble det 0-4-tap og bråstopp mot Tyskland.

I etterkant av exiten havnet 52-åringen i konflikt med fotballforbundet i hjemlandet – hvilket til syvende og sist endte med at legenden forlot sin stilling. Det heter seg gjerne at tiden leger alle sår, men foreløpig synes sårene fra den gang å være vidåpne.

Er mental trener
I 2011 ble Maradona ansatt som trener for Al Wasl i De forente arabiske emirater. I juli i fjor fikk han imidlertid sparken – etter å ha sittet 14 måneder i sjefsstolen. Bakgrunnen for avskjeden var dårlige sportslige resultater. Al Wasl endte på åttendeplass i ligaen i Maradonas første sesong som sjef.

Den argentinske legenden fungerer i øyeblikket som mental trener for Primera D-klubben Deportivo Riestra i hjemlandet. I tillegg er han utnevnt som sportsambassadør for Dubai.

(ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.