RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Maradona vil dø for denne jobben

Foto: ENRIQUE MARCARIAN (Reuters)
Sist oppdatert:
Boca Juniors er uten trener. Nå melder klubbens største stjerne gjennom tidene seg til tjeneste.

Diego Maradona fikk sparken som argentinsk landslagssjef etter sommerens VM-sluttspill i Sør-Afrika. Siden har legenden vært linket til en lang rekke klubber – og har også lansert seg selv som kandidat til flere ledige jobber.

Nå står Maradona store favorittklubb i hjemlandet uten trener. Boca Juniors-sjef Claudio Borghi trakk seg etter nederlaget for River Plate i det som i argentinsk fotball kalles «Superclasico» nylig – og den argentinske storklubben jobber med å finne en erstatter.

Den tidligere keeperen Julio Cesar Falcioni, som i øyeblikket trener Buenos Aires-klubben Banfield, er av mange utpekt som den heteste kandidaten til å overta. Det vil imidlertid ikke Maradona høre snakk om.

– Hvis vi skal ansette en keeper som trener, har vi ikke lært noen ting av alt det gale som har skjedd siden eks-president Mauricio Macri forsvant, sier legenden i et intervju med det argentinske nettstedet Gente.

Riquelme-krangel
Selv er 50-åringen mer enn klar til å ta over trenerjobben i klubben han også avsluttet sin spillerkarriere i.

– Jeg vil dø for å bli Bocas trener. Først er det imidlertid mange ting som må snakkes ut om med ulike folk, sier Maradona.

Det skal ikke mye fantasi til for å gjette at én av personene fotballegenden sikter til er den Juan Roman Riquelme. Den argentinske midtbaneeleganten, som har vært playmaker i Boca Juniors de siste sesongene, kom kraftig på kant med Maradona kort tid etter at sistnevnte ble landslagssjef.

Konflikten endte med at Riquelme nektet å spille med flagget på brystet – og dermed var uaktuell for sommerens VM-sluttspill. Nylig sa imidlertid playmakeren at han vil støtte Maradona dersom han overtar som Boca-sjef.

«El Diego» er også positiv til samarbeid.

– Jeg vil ikke legge press på Riquelme og tvinge han til å forlate Boca på grunn av meg. Jeg skal ikke presse gutten, men vi må definitivt møtes og ha en lang og ærlig diskusjon, sier han.

Kritiserer Grondona
Den frittalende treneren har imidlertid ikke glemt det som skjedde i forbindelse med avskjeden som argentinsk landslagssjef på sensommeren.

Fotballpresident Julio Grondona får ikke direkte rosende omtale av legenden.

– Selv om det var mange som ønsket at jeg skulle fortsette, lyttet ikke Grondona til dem og lot i stedet hodet bli fylt av sin datter og sin perverse indre krets, sier Maradona.

50-åringen spilte for Boca Juniors fra 1981 til 1982 før han reiste til Barcelona. I 1995 vendte Maradona tilbake til Boca Juniors og spilte to sesonger før han la fotballstøvlene på hylla i 1997. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere