*Nettavisen* Sport.

Marerittet endelig over for Tevez

ENDELIG: Carlos Tevez scoret sitt første europacupmål siden 2009. Den gangen spilte han for Manchester United.

ENDELIG: Carlos Tevez scoret sitt første europacupmål siden 2009. Den gangen spilte han for Manchester United. Foto: Francisco Leong (Afp)

Juventus fikk med seg et bortemål, men tapte i Portugal.

24.04.14 23:29

BENFICA - JUVENTUS 2-1:

Juventus drømmer om å spille Europa League-finale på hjemmebane neste måned. Torsdag var Benfica motstander i første semifinale i Portugal.

Kampen endte til slutt 2-1 etter at Ezequiel Garay og Lima scoret hjemmelagets mål. Carlos Tevez satte inn Juventus' scoring da han utlignet til 1-1.

Klikk på bildet for å forstørre.

TIDLIG LEDELSE: Ezequiel Garay ga Benfica ledelsen tidlig i kampen. Foto: Hugo Correia (Reuters)

Målet markerte slutten på et langt, langt europeisk mareritt for den tidligere Manchester United- og City-spissen. Argentineren har nemlig ikke scoret i europeiske turneringer på fem år.

Forrige scoring kom for Manchester United mot Porto den 7. april 2009. Torsdag brøt Juventus' toppscorer i Serie A endelig måltørken, men det holdt altså ikke helt inn.

Begge lag tror på finale
Likevel tror Tevez at Juventus har en god sjanse til å ta seg videre til finalen.

- Målet mitt er ikke det viktige her, bortsett fra at det gjorde at laget fremdeles henger med, sa Tevez til Sport Mediaset etter kampslutt.

- Jeg er i fysisk god form, så jeg er fornøyd. Vi har en veldig bra sjanse til å ta oss videre til finalen. Det er åpent, fortsatte argentineren.

Benfica-keeper Artur mener imidlertid at det er Benfica som sitter i førersetet etter 2-1-seieren i Portugal.

- I Benfica angriper vi og forsvarer oss sammen. Vi tok en veldig viktig seier og er i en god posisjon før neste kamp. Jeg måtte holde roen, ettersom vi spiller mot et lag som har svært mange trusler i angrep, sa Artur til Sky Italia.

Tidlig scoring
Vertene fikk en drømmestart på kampen da Ezequiel Garay stanget inn et hjørnespark fra Miralem Sulejmani allerede etter to minutter. Gianluigi Buffon var etter ballen, men klarte bare å slå den inn i nettveggen.

Benfica fortsatte å styre det meste som skjedde ute på Estadio da Luz, men Juventus var heller ikke ufarlige.

I andreomgang satte Juventus opp tempoet og spilte seg mer og mer inn i kampen. Uttellingen kom da Kwadwo Asamoah kom seg fri på venstrekanten og spilte ballen ut til Carlos Tevez. Argentineren dro av Luisao med en skuddfinte og plaserte ballen mellom beina på Artur i målet.

Sen avgjørelse
Åtte minutter før slutt ble Tevez tatt av banen til fordel for Pablo Daniel Osvaldo. Kort tid etter satte vertene inn vinnermålet.

Mot spillets gang banket brasilianeren Lima inn seiersmålet og sørget for at spenningen i aller høyeste grad lever før returkampen i Torino.

I den andre semifinalen vant Sevilla hjemmekampen mot Valencia 2-0 etter scoringer av Stephane Mbia og Carlos Bacca.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.