Marerittstart for Liverpool

Foto: AP/Scanpix

Benoit Assou-Ekotto og Tottenham gjorde seriestarten til et mareritt for Liverpool.

17.08.09 08:46

TOTTENHAM - LIVERPOOL 2-1: Sebastien Bassong ble matchvinner da Tottenham viste hvor tynn spillerstallen til Liverpool er.

Savnet av Xabi Alonso var merkbart for Rafael Benitez, som stilte med Lucas på sentral midtbane og med to halvskadde midtstoppere i forsvar.

Det holdt ikke mot en storspillende Luka Modric og et sultent Tottenham-lag.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Utrolige redninger
Kampen var snaut 30 minutter gammel da Pepe Reina leverte en helt utrolig redning. Luka Modric mottok ballen ved bakerste stolpe og la inn til en helt ledig Robbie Keane midt foran mål. Keane, som ble kastet ut som vrakgods i Liverpool i januar i år, headet hardt og lavt, men Reina sideforskjøv seg ekstremt raskt og fikk slått ballen vekk.

Keane så ut som om han ikke kunne tro sine egne øyne, mens Tottenham-fansen pent måtte sette seg ned igjen uten målfeiring.

Det gikk ikke mer enn tre-fire minutter før Keane fikk en ypperlig sjanse til å revansjere seg. Nok en gang sto Modric for framspillet. Denne gang sendte kroaten Keane igjennom med ballen i beina. Iren forsøkte å vippe ballen over Reina, som ikke lot seg lure og fikk en hånd på også den avslutningen.

Mot en annen keeper ville Tottenham ganske sikkert ha ledet 1-0 og muligens også 2-0 på dette tidspunktet.

Keane fikk sin tredje, store målsjanse tre minutter før pause, da Liverpool «glemte» ham ved det motsatte hjørnet av sekstenmeteren av der spillet foregikk. Men da pasningen kom, blåste Keane ballen himmelhøyt over.

Foto: Ap/scanpix

Vidunderlig scoring
Etter at Tottenhams godt betalte stjernespiss hadde misbrukt tre skikkelig feite målsjanser, viste venstreback Benoit Assou-Ekotto sin lagkamerat hvordan det skal gjøres. Franskmannen fikk ballen i beina etter at et frispark fra Tom Huddlestone hadde truffet muren, og klinte til med en kanonkule av et skudd fra det venstre hjørnet av Liverpools straffefelt.

Ballen gikk i en vidunderlig strak linje rett inn i Reinas høyre hjørne.

Ledermålet var mildt sagt veldig fortjent.

Samtidig var det åpenbart at Liverpool ikke kan bruke Lucas til å erstatte Xabi Alonso. Bortelaget kom ikke ordentlig med i kampen før pause, og kunne nok ha tjent mer på å flytte Gerrard ned fra sin hengende spissrolle og sette Lucas på benken og for eksempel Andrej Voronin inn sammen med Torres i frontlinjen.

Rafael Benitez gjorde likevel ingen endringer før starten av andre omgang. Først et kvarter før slutt ble Voronin satt inn og Gerrard flyttet ned for å ta tak i kampen.

Svarte kritikerne
Liverpools dyrkjøpte høyreback Glen Johnson ble sterkt kritisert i engelsk presse etter landskampen mot Nederland, som endte 2-2 for Englands del. Johnson ble hentet fra Portsmouth for 18 millioner pund i sommer, noe mange mener er en altfor høy pris å betale for en back.

Ti minutter ut i andre omgang mottok Johnson ballen og fosset gjennom Tottenham-forsvaret som om han var Cristiano Ronaldo. Johnson stoppet ikke før han ble lagt i bakken av hjemmelagets gigantiske målvakt Heurelho Gomes.

Dommeren pekte helt korrekt på straffemerket og Steven Gerrard scoret sikkert fra ellevemetersmerket.

Bare tre minutter senere headet Sebastien Bassong inn seiersmålet etter et presist frispark. Og ja, igjen var det Luka Modric som var nest sist på ballen.

Foto: Ap/scanpix

Stoppertrøbbel
Det var stor usikkerhet knyttet til Liverpools midtforsvar før denne kampen. Daniel Agger sliter med ryggen, men også Jamie Carragher og Martin Skrtel var usikre før start. Begge var til Liverpools hell å finne i startelleveren da lagoppstillingene kom.

Det tok ikke lang tid før begge to måtte ut av laget igjen, om enn bare en liten stund.

Et sleivspark fra Javier Mascherano var foranledningen da Martin Skrtel og Jamie Carragher skallet sammen et kvarters tid ut i første omgang.

Begge måtte gå av banen for å få behandling - og etterlot i den perioden Liverpool med Dirk Kuyt som høyreback og Mascherano og Glen Johnson som midtstoppere. Det tok heldigvis for bortelaget ikke mer enn et par minutter før den ønskede stopperduoen var tilbake i spill.

Premier League-rekord
Tottenham hadde ikke vunnet en åpningskamp i Premier League siden 2005, da Portsmouth ble slått 2-0 på Fratton Park. Liverpools forrige tap i seriepremieren kom mot Chelsea i 2003.

Sist Tottenham og Liverpool møttes i åpningsrunden, var i 2004. Det var også på White Hart Lane. Den gang endte det 1-1 etter at Djibril Cisse hadde gitt Liverpool ledelsen og Jermain Defoe utlignet for Tottenham.

Første serierunde av sesongen 2009/10 er nå unnagjort, og dette ble også den første serierunden i Premier Leagues historie (altså siden 1992) hvor ingen av åpningskampene endte uavgjort. Neste serierunde spilles førstkommende tirsdag og onsdag. Tottenham spiller borte mot Hull onsdag kveld, mens Liverpool har hjemmekamp mot Stoke.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.