*Nettavisen* Sport.

Marerittstart for Solbakken

Foto: AP Photo/Scanpix

- Det verste som kunne skje, sier treneren. Moa fortsatte der han slapp forrige sesong.

06.08.11 19:05

Før seriestarten i Bundesliga har FC Köln-trener Ståle Solbakken vært i hardt vær etter at han valgte å ta fra storstjernen Lukas Podolski kapteinsbindet.

Etter Kölns serieåpning mot Wolfsburg, vil ikke presset på nordmannen bli noe mindre. På hjemmebane ble Köln utspilt og Wolfsburg vant hele 3-0.

- Sånn som situasjonen er nå, var dette det verste som kunne skje, innrømmer Ståle Solbakken til TV2 etter kampen.

- Wolfsburg var bedre i dag, og vant en fortjent seier. De hadde flere store sjanser enn oss. Vi spilte engstelig i første omgang, men litt bedre i andre, sa Solbakken på pressekonferansen etter kampen, ifølge VG Nett.

Bortelaget Wolfsburg var klart best i førsteomgang og ledet med ett mål. Hjemmelaget kom noe mer med i kampen etter pausen, men da Milivoje Novakovic dro på seg sitt andre gule kort var kampen avgjort.

To mål på de siste fem minuttene, sørget for at Ståle Solbakken fikk en verst tenkelig start. Nordmannen bør kjapt få orden på mannskapet sitt hvis han vil beholde jobben i Köln, som ikke er kjent for sin tålmodighet med trenere.

Meget dårlig førsteomgang
Kampen åpnet dårlig for FC Köln. Laget kom aldri ut av startgropa og Wolfsburg var klart best.

Etter 17 minutter tok bortelaget ledelsen. Patrick Helmes utnyttet et langt utspill fra egen keeper og ga Wolfsburg ledelsen. Ståle Solbakken vil imidlertid garantert ikke være fornøyd med forsvarsspillet ved den anledningen.

Wolfsburg fortsatte å være det beste laget også etter scoringen. Bortelaget skapte flere sjanser, noe hjemmelaget ikke klarte. Solbakken skal være fornøyd med at det kun sto 0-1 til pause, og laget ble møtt av pipekonsert i det de gikk i garderoben.

- Vi var preget av stundens alvor i førsteomgang. Vi fikk ikke avsluttet angrepene våre og de kunne kontre, uttaler Solbakken.

Noe forbedring etter hvilen
Kölns norske trener prøvde å endre på situasjonen ved å bytte ut Christian Eichner med Slawomir Peszko i pausen, noe som fungerte til en viss grad. Hjemmelaget kom mer med i kampen og hadde noen store muligheter til å utligne.

HTML EMBED

Like før slutt sørget Milivoje Novakovic å gjøre oppgaven ekstra vanskelig for Köln. Etter først ha fått gult kort for knuffing tidligere i kampen, klarer Novakovic å snakke på seg et nytt gult kort da det gjensto ti minutter av kampen.

Mot ti mann kontrollerte Wolfsburg resten av kampen og i det 85. minutt doblet Marcel Schäfer ledelsen for bortelaget. På overtid ble Patrick Helmes tomålsscorer og sørget for en meget dårlig start på Ståle Solbakkens Köln-eventyr.

Moa ble matchvinner
Da gikk det bedre for Hannover som har Mohammed Abdellaoue og Henning Hauger i stallen. Det var imidlertid kun førstnevnte som var i startelleveren hjemme mot Hannover.

Hjemmelaget tok ledelsen etter 15 minutter ved Jan Schlaudraff, men Sejad Salihovic utlignet bare tre minutter senere.

Da halvtimen var passert, la Moa på til 2-1. Hannover fikk straffe og den norske spissen score fra straffemerket. Mohammed Abdellaoue scoret 10 mål på 26 kamper i fjor og viste at scoringsformen fortsatt er inne.

2-1 ble også sluttresultatet. Etter 69 minutter fikk Henning Hauger sin debut for Hannover som kan glede seg over tre poeng i serieåpningen.

PS: Borussia Mönchengladbach med Håvard Nordtveit og Joshua King i stallen skal i aksjon mot Bayern München på søndag. Per Ciljan Skjelbred satt på benken hele kampen da Hamburg tapte 1-3 borte mot Borussia Dortmund.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag