Marerittstatistikken lever videre for LSK

Foto: Erlend Aas (Scanpix)

Men det manglet ikke på dramatikk da laget møtte Kongsvinger på eget gress.

31.07.10 19:37

LILLESTRØM - KONGSVINGER 2-2:

Etter elleve seriekamper sto Lillestrøm med fem seiere, fem uavgjorte og kun ett tap, og laget var med i tetsjiktet i Tippeligaen.

Sju kamper senere viste statistikken fem seiere, ni uavgjorte og fire tap, og bare seier var godt nok i hjemmemøtet med nedrykkstruede Kongsvinger på Åråsen på lørdag.

Men også gjestene var på desperat jakt etter tre poeng, og ville ikke være noen kasteball mot kanarifuglene. Etter en målløs førsteomgang sjokkerte Kongsvinger vertene med to kjappe mål, før Lillestrøm endelig våknet fra dvalen.

To mål var imidlertid ikke nok til mer enn poengdeling, noe ingen av lagene har spesielt god grunn til å være fornøyd med. Kongsvinger sliter fortsatt under nedrykksstreken, mens Lillestrøm nå har spilt åtte kamper på rad uten seier.

Pangstart
Lillestrøm åpnet matchen i et forrykende tempo, og allerede etter to minutter hadde vertene skapt to store sjanser foran Thomas Myhre i Kongsvinger-buret.

Først da et innlegg fra høyre traff pannebrasken til Anthony Ujah, men Myhre var kattemykt nede og fistet ballen videre til corner. Og på det påfølgende hjørnesparket måtte keeperen i aksjon igjen, denne gang da Björn Bergmann Sigurðarson slapp til.

Myhre reddet med en fin benparade, og Lillestrøm fortsatte å presse for en tidlig scoring.

Men nå hadde også utespillerne hos Kongsvinger våknet, og utover i omgangen spilte gjestene seg mer og mer inn i kampen.

På overtid i første omgang fikk faktisk Kim Holmen en eventyrlig mulighet til å føre Kongsvinger i ledelsen, men den tidligere Lyn-spilleren sto i ubalanse da han fikk ballen i beina etter et hjørnespark, og skjøt over målet til Stefán Logi Magnússon.

Raske kontringer
I andre omgang skulle det imidlertid ikke gå lang tid før hjemmepublikummet fikk den kalddusjen de slapp før hvilen.

Fem minutter ut i omgangen sendte gjestene en lang ball opp mot Mame Niang, som headet videre til Adem Güven. Tyrkeren førte ballen med seg mot venstre, før han sendte avgårde et skudd mot motsatt hjørne.

Magnússon var sjanseløs, og Kongsvinger var i ledelsen.

Og det skulle bli verre for kanarifuglene: Åtte minutter senere satte gjestene i gang en kontring som nådeløst ble avsluttet av Olav Tuelo Johannesen. Keeper Magnússon var på ballen, men klarte ikke å hindre et nytt baklengsmål.

Nå ble det virkelig moro på Åråsen, for ikke lenge etterpå ble det nytt liv i kampen.

Islendingen Sigurðarson smalt til fra 20 meter, og Thomas Myhre - som hittil hadde hatt en svært god kamp i KIL-buret - viste ikke patent keeperspill da han slo ballen videre inn i målet.

Dramatisk avslutning
Men på tross av målet så det ikke ut til at Lillestrøm skulle klare å hente opp ledelsen. Kongsvinger hadde brukbar kontroll bakover på banen - men bare til det gjensto fem minutter av kampen.

Et hjørnespark for hjemmelaget ble aldri avklart, og til slutt havnet ballen hos Anthony Ujah som kunne dunke ballen i nettet.

Dramatikken var imidlertid ikke over av den grunn.

To minutter på overtid fikk Lillestrøm frispark på egen banehalvdel, og keeper Magnússon gikk fram for å skyte ballen opp. Men Karim Essidiri var av en uforståelig grunn nær ballen med et touch, noe en Kongsvinger-spiller benyttet seg av og stjal ballen.

Keeperen hadde ingen annen mulighet enn å stoppe spilleren med ulovlige midler, og ble belønnet med rødt kort.

Frisparket ble det imidlertid ingenting av, og like etterpå blåste dommer Tom Henning Øvrebø av kampen.

Nettavisen kommer tilbake med mer fra vår mann på Åråsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.