Marginene på Norges side

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Norge vant kveldens kamp mot Litauen og har trolig sikret en plass blant de høyest seedete lagene i neste kvalifisering.

07.06.11 21:57

NORGE - LITAUEN 1-0:

Oppgjøret på Ullevaal så lenge ut til å ende med 0-0 og ingenting for begge lag.

Etter en første halvdel som var nærmest helt fri for målsjanser for Norges del, så Litauen også ut som det farligste laget i store deler av andreomgangen. Men da det var ti minutter igjen av ordinær tid klarte Norge endelig å skape et visst trykk på den baltiske motstanderen.

Brenne brente mulighet
Etter flere cornere som kunne endt med mål, og der spesielt Simen Brenne burde scoret da han fikk åpent mål, ble Norge tildelt straffe etter at Erik Huseklepp gikk over ende innenfor Litauens 16-meter.

Straffen så ut til å være av det billige slaget. Huseklepp falt lett etter en liten dytt da han befant seg i utkanten av feltet. Assistentdommeren overbeviste likevel hoveddommer Stuart Atwell om at hendelsen kvalifiserte til straffe.

Les saken: Slik spilte Norge

Med sju minutter igjen av spilletiden gikk Morten Gamst Pedersen fram til straffemerket. Blackburn-spilleren dundret til midt i målet og traff Litauens keeper Ernestas Setkus. Men Gamsten fikk returen rett i beina og kunne enkelt sette inn 1-0.

- Dårlig
- Vi kan finne enkeltdetaljer som var verdt å ta med seg, men dette var dårlig, sa Egil Drillo Olsen til TV 2 etter kampslutt.

- Men sånn jeg har regnet det ut er det umulig å nekte oss seeding blant de første nå, la landslagssjefen til, og siktet til den forstående trekningen av kvalifiseringsgrupper foran Brasil-VM i 2014.

Norge skuffet ellers stort med en svak forstilling hjemme på Ullevaal mot Litauen tirsdag. Laget slet voldsomt med å skape målsjanser og maktet ikke å tilrive seg noe overtak mot et defensivt orientert Litauen.

- Det var pinlig. Dette var noe av det verste jeg har sett av det norske landslaget i mine 4,5 år i trenerteamet, sa assistenttrener Ola By Rise etter førsteomgangen.

- Vi er altfor svake i pasningsspillet vårt. Det må spilles med hardere pasninger og færre touch på ballen, sa TV 2s fotballekspert Petter Myhre et stykke ut i andre halvdel.

Nettavisen kommer tilbake med mer!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag