RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Marokko mister afrikamesterskapet

Sist oppdatert:
Marokko krevde å få afrikamesterskapet i fotball utsatt ett år som følge av ebolaepidemien. Tirsdag ble landet i stedet fratatt vertskapet.

Avgjørelsen ble tatt under et styremøte i Det afrikanske fotballforbundet (CAF). For Marokko betyr det ikke bare at landet ikke får arrangere mesterskapet, men det marokkanske fotballandslaget er også blitt diskvalifisert fra å delta i sluttspillet.

I en uttalelse fra CAF kommer det fram at flere land er villige til å ta over mesterskapet. Forbundet opplyser at en beslutning om en ny arrangør vil blitt tatt innen kort tid.

Afrikamesterskapet skal fortsatt gå etter planen 17. januar til 8. februar.

Marokkos fotballforbund fikk nylig avvist sin forespørsel om å utsette mesterskapet av frykt for ytterligere spredning av ebolaepidemien. Det nordafrikanske landet mente det var uforsvarlig å arrangere fotballfesten, og la derfor inn et krav om å få den avviklet i 2016.

Konsekvensen ble at CAF fratok marokkanerne mesterskapet. (©NTB)

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere