RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Marseillaisen spilles før Premier League-kampene


Før helgens Premier League-kamper sparkes i gang skal den franske nasjonalsangen spilles på arenaene.
Før helgens Premier League-kamper sparkes i gang skal den franske nasjonalsangen spilles på arenaene. Foto: Adrian Dennis (Afp)
Den franske nasjonalsangen vil bli spilt i forkant av alle kampene i den engelske eliteserien kommende helg. Initiativet skal symbolisere solidaritet med Frankrike etter terrorangrepene i Paris.

England-fansen sang Marseillaisen sammen med franskmennene før tirsdagens privatlandskamp på Wembley. England vant kampen 2-0, men det var rammen rundt oppgjøret som fikk mest oppmerksomhet. Nå skal også klubblagene i England vise sin støtte til Frankrike, i lys av terroranslagene i den franske hovedstaden forrige fredag.

– Forholdet mellom engelsk og fransk fotball er tett og langvarig. Vi ønsker å spille Marseillaisen før kampene som et tegn på solidaritet. Det føles som en riktig ting å gjøre, sier Premier League-sjef Richard Scudamore ifølge AFP.

– Vi ble alle sjokkert over det som skjedde i Paris, legger Scudamore til. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere