*Nettavisen* Sport.

Martials agent håner Arsene Wenger

KOMET: Anthony Martial har fått en god start i Manchester United. Foto: Oli Scarff (Afp / NTB scanpix)

- Noen ser på fotballspillere. Andre kjøper dem, sier agenten.

Anthony Martials navn har i løpet av kort tid havnet på alles lepper. Unggutten fra Frankrike har fått en pangstart på karrieren i England.

Manchester United kan totalt komme til å betale 58 millioner pund for 19-åringen, hvis alle klausuler blir oppfylt, og enn så lenge ser det ut til å være en grei avtale. Martial står med fire mål på fire kamper.

Franskmannen har lenge blitt ansett som et stort talent og har utviklet seg bra etter at han kom til Monaco fra Lyon tilbake i 2013.

På balløya har han tatt Premier League med storm og scoret blant annet i ligadebuten mot erkerival Liverpool på Old Trafford.

Fulgt av Wenger
United er langt fra den eneste klubben som har fulgt unggutten de siste årene. Ifølge spillerens agent har også Arsenal vært tett på lenge.

Ikke utenkelig, siden Arsenal-sjef Arsène Wenger er kjent for å ha stålkontroll på hva som rører seg av unge lovende spillere i hjemlandet.

Ifølge agent Philippe Lamboley skal Wenger ha hatt muligheten til å hente den raske spissen, men manageren var for treg på avtrekkeren.

Han hevder videre at Wenger kun så på klienten som en ving og mente han ikke kunne fungere i rollen som spiss, der han spiller i United.

En stor tabbe av Wenger, ifølge Martials agent, som håner manageren for at han ikke signerte Martial da han hadde sjansen.

Klikk på bildet for å forstørre.

HADDE SJANSEN: Arsene Wenger. Foto: Ben Stansall (Afp / NTB scanpix)

- Anthony er en moderne angrepsspiller som kan endre et lag på egen hånd. Jeg er overrasket over at Wenger ikke synes det. Wenger har fulgt karrieren til Anthony siden han var ung, sier agenten ifølge RMC Sport.

- Talentfull
Wenger selv sier han er overrasket over Martials gode start, selv om han også påpeker at han har stor tro på talentet til unggutten.

- Det er overraskende, for det er ofte vanskelig i starten. Det blir tøft for ham å opprettholde denne formen, så han må ha det i bakhodet, hvis det plutselig blir færre scoringer på ham, sier han ifølge The Mirror.

- Nå har han satt forventningsnivået høyt. Jeg er ikke overrasket over at han har klart seg bra, for han er en talentfull spiller, sier Wenger.

Noe av kritikken fra agent Lamboley mot Wenger, er at Arsenal-manageren altså har ansett Martial mer som ving enn som spiss.

- Han har stort sett spilt ving i hele karrieren. Det var først i siste halvdel av forrige sesong han han ble flyttet inn som spiss, sier Wenger.

- Ikke til salgs
Martials agent er uenig der.

- Hvis Wenger har brukt dette som en unnskyldning for å ikke kjøpe Anthony, så er det greit. Han kan godt være ving i Wengers øyne.

- Men slik er fotballen. Du har de som følger utviklingen til fotballspillere og du har de som kjøper fotballspillere, sier agenten videre.

Wenger sier at han uansett hadde fått inntrykk av at Martial ikke var til salgs. Arsenal-sjefen har som kjent meget gode kontakter i Monaco.

- Slik jeg forstå det var Monaco klare. Det var to spillere de nektet å selge, Layvin Kurzawa og Anthony Martial, sier Wenger på en pressekonferanse.

Se en ny episode av Tippemagasinet:

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=cC1b8VGi3QoVUEA1jESnKm2cFxY3OBKuTg2ryyT4DPCs_RYyqbGM9JQWnQ3hTIgH1MxG1qP5u2WZIIVvHI0NyDyiaOch07wk&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.