Martin Andresen avviser ikke et comeback

Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix

- Hehe, det må du ikke spørre om, da, svarte VIF-treneren på Nettavisens spørsmål.

03.10.12 13:24

Oktober har hittil vært en fin måned for Martin Andresen.

2-1 over Fredrikstad i mandagens tippeligakamp på bortebane, og uavgjort for Vålerenga 2 i andredivisjonskampen mot Nybergsund Trysil tirsdag. Kampen endte 1-1 etter at en velkjent ringrev puttet inn utligningen på overtid.

Martin Andresen.

Vålerenga-treneren, som la opp sin profesjonelle fotballkarriere i 2009, tok skoene ned fra hylla i 2011, da han gikk til andredivisjonsklubben Follo.

Denne sesongen er han tilbake i kongeblått for Vålerengas rekruttlag. Etter en laber sesongstart sto klubbens unggutter med 15 poeng på 16 kamper og luktet på nedrykk. Etter Andresens VIF-retur, har det blitt 14 poeng på sju kamper og en foreløpig trygg tabellplass.

- Det er en viktig utviklingsarena for oss og vi må sørge for at vi holder oss i andredivisjon. Vi lå dårlig an og trengte litt hjelp. Da ble jeg en naturlig forsterkning, sier Andresen da Nettavisen snakker med han etter 1-1-kampen mot serietreer Nybergsund Trysil.

På Nettavisens spørsmål om det også kan bli aktuelt med comeback på eliteserienivå, er 35-åringen langt fra avvisende.

- Hehe! Det må du ikke spørre om, da, smiler han lurt og skynder seg med å forlate samtalen.

Slår VIF-spillerne på fysiske tester
Andresen poengterer at det ikke vil bli aktuelt å gå tilbake til å være spillende trener, slik han var fra 2007 til han la opp.

- Det er ikke noe alternativ å spille i Tippeligaen sånn det er nå. Det går ikke an å gjøre begge deler. Det blir for mye.

- Kan det hende du bytter ut trenerjobben med et spillercomeback, da?

- Sånn det er nå har jeg trenerjobben, svarer Andresen kort.

Det er i alle fall liten tvil om at den tidligere landslagskapteinen vil klare den fysiske overgangen uten problemer. Andresen har holdt seg i form etter at karrieren var over, og hevder seg helt i toppen når Vålerengas eliteseriespillere gjennomgår fysiske utholdenhetstester.

- Jeg er ikke best i test, sier han nølende, men innrømmer til slutt at det ikke er langt unna, og at han er i god, fysisk form.

- Jeg begynte å spille squash etter at jeg la opp, og har i tillegg vært med laget og trent en del, forteller Andresen, som tidligere i år ble norgesmester i squash double.

Andresen reddet poeng
Andresen spilte samtlige 90 minutter da Vålerenga 2 noe ufortjent fikk med seg ett poeng fra oppgjøret mot Nybergsund Trysil. Midtbanespilleren gjorde seg bemerket gjennom hele kampen, og foruten utligningsmålet, var han nære å gi Oslo-laget seieren med stor scoringsmulighet på overtid.

- Det er irriterende at jeg ikke klarte å score to, men vi er fornøyde med ett poeng ettersom vi ligger under så lenge. Det er en av de svakeste kampene vi har spilt på lenge.

Andresen har tidligere vært i klubber som Viking, Stabæk, Wimbledon, Molde, Blackburn og Brann. Han spilte 41 landskamper for Norge, og fikk i løpet av sin spillerkarriere med seg ett tippeligagull, med Brann i 2007, og ett tippeligasølv, også dette med bergenserne. Han ble cupmester med Stabæk i 1998 og senere med Vålerenga som spillende trener i 2008.

2003-sesongen med Stabæk huskes som Andresens beste fotballår, og han fikk både Kniksenprisen og prisen for Tippeligaens beste midtbanespiller. I 2005 ble han utnevnt som kaptein på landslaget.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.