RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Martin Ødegaard er hentet opp fra U21-landslaget til A-landslaget


KLAR: Lars Lagerbäck har hentet opp Martin Ødegaard i den norske landslagstroppen.
KLAR: Lars Lagerbäck har hentet opp Martin Ødegaard i den norske landslagstroppen. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Erstatter Sander Berge i den norske landslagstroppen.

Martin Ødegaard er hentet opp i den norske a-landslagstroppen til oppgjøret mot Bulgaria. Det bekrefter NFF på sine Twitter-sider søndag ettermiddag.

Dette kommer dagen etter at det norske landslaget vant 1-0 hjemme mot Slovenia, etter scoring av Ole Kristian Selnæs på Ullevaal Stadion.

Norge ligger som nummer to i gruppe 3 på i League C av Nations League. Det er Bulgaria, som gjester de norske herrene førstkommende tirsdag, som leder gruppa etter å ha vunnet alle sine tre første kamper.

Les mer: - Slutt med pinlige bortforklaringer når Ødegaard blir vraket på a-landslaget

Kypros ligger på tredjeplass med tre poeng, mens Slovenia har til gode å sikre seg et eneste poeng i gruppen.

Samtidig skriver NFF på sin Twitter-konto at Sander Berge forsvinner ut av den norske landslagstroppen. Berge var ikke i stand til å spille mot Slovenia.

- Totalbelastningen de siste ukene har ført til stivhet i muskulaturen, og han reiser hjem til Belgia for å restituere, skriver landslaget på sosiale medier.

Real Madrid-spiller Ødegaard, som er på utlån i Vitesse, ble tatt ut i Leif Gunnar Smeruds tropp før den viktige kampen mot Tyskland på U21-landslaget, fremfor plass i Lars Lagerbäcks tropp.

- Etter samtale med Lars ble vi enige om at dette var en god anledning til å få spilletid for Martin, sa Smerud under pressekonfereansen der landslagstroppene ble presentert for nesten to uker siden.

Norge tapte kampen 1-2 mot tyskerne, og vil dermed ikke spille U21-EM i Italia og San Marino sommeren 2019.

Ødegaard har totalt 12 kamper for det norske a-landslaget så langt i sin karriere. Sist gang 19-åringen spilte for Lars Lagerbäck var i mars, da han startet oppgjøret borte mot Albania.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere