*Nettavisen* Sport.

Martin Ødegaard skrev Real Madrid-historie - kom inn for Ronaldo

KOM INN: Martin Ødegaard startet på benken, men kom inn i kveldens kamp mot Getafe og ble dermed den yngste Real Madrid-spilleren gjennom tidene. Foto: (EFE / NTB scanpix)

Fikk øredøvende mottakelse av Santiago Bernabeu.

23.05.15 22:40

REAL MADRID - GETAFE 7-3:

Alberto Rivera var 17 år og 144 dager gammel da han debuterte for Real Madrid i 1995. Martin Ødegaard rakk ikke å bli mer enn 16 år og 157 dager før han gjorde det samme.

Lørdag 23. mai vil fra nå være en av de store merkedagene både i norsk fotballhistorie i Real Madrids klubbhistorie.

Nesten målgivende
Etter 57 minutter, på stillingen 5-3 til vertene, entret Martin Ødegaard den største fotballscenen. Santiago Bernabeu er offisielt nordmannens hjem.

Hattrick-helt Cristiano Ronaldo gikk ut - inn kom en 16 år gammel nordmann. På veien fikk nordmannen en god klem av den portugisiske verdensstjernen.

Med nummer 41 på ryggen tok 16-åringen sine første skritt inn i et enda sterkere rampelys. Det til øredøvende jubel fra hjemmepublikummet.

Nordmannen åpnet forsiktig og spilte på det sikre de første gangene han var involvert.

Etter 20 minutter på banen, var Ødegaard meget nære å registrere seg for assist da han spilte fri lagkamerat Jesé, men spanjolens avslutning gikk via en motspiller og til hjørnespark.

7-3 ble det uansett til slutt i Madrid. Ikke så aller verst å være med på for en 16-årig debutant.

Ronaldo-show
Den første omgangen i Madrid ble en målfest av de sjeldne. Cristiano Ronaldo åpnet ballet, før gjestene like så godt snudde kampen i løpet av tre minutter midtveis i omgangen.

Ronaldo var derimot langt ifra ferdigspilt for kvelden, og før dommeren rakk å blåse av for pause hadde portugiseren scoret ytterligere to ganger.

Men han var ikke den eneste. Også Medhi Lacen ville være med på festen og sørget for 3-3 på en corner like før hvilen.

Etter sidebyttet spratt Real Madrid ut av startblokkene og tok igjen ledelsen da Javier Hernandez var først på en retur etter en avslutning fra Ronalo.

Like etter økte James Rodriguez til 5-3, og dermed var det duket for Ødegaard ...

7-3
Nordmannen byttet inn for ingen ringere enn Cristiano Ronaldo, bare for å understreke hvor stort det hele er.

I løpet av sin drøye halvtime klarte ikke 16-åringen å utmerke seg nevneverdig, men var altså i nærheten av å presentere seg for sitt nye hjemmepublikum med en assist.

Jesé og Marcelo dunket inn hvert sitt mål mot slutten av kampen og sørget med det for at det ble hele 7-3 i Martin Ødegaards Real Madrid-debut.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.