RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Solum, Stian Lysberg (SCANPIX)

Martins taktiske triumf

Sist oppdatert:
Vraket stjernene, men Martin Andresen holdt hva han lovet.

SANDEFJORD - VÅLERENGA 0-1: 

SANDEFJORD (Nettavisen): Det ble ristet litt på hodene i presserommet da Vålerengas lagoppstilling ble kunngjort. Ingen Hæstad, ingen Moa, ingen Nordvik. Sistnevnte ble sågar sittende igjen i Oslo og overvar kampen foran TV-apparatet, mens de to andre aller nådigst fikk sitte på Vålerengas innbytterbenk.

Likevel var Martin Andresen usedvanlig offensiv i sine uttalelser i forkant.

- Kun seier er godt nok, sa VIF-treneren dagen før Sandefjord-kampen, men det var lite som minnet om en sikker trepoenger da Sandefjord fort tok et grep om kampen. Flere store sjanser til tross, ballen ville ikke i mål for hjemmelaget, og heller ikke mot Vålerenga hadde vestfoldingene marginene på sin side.

Moa-magi
Det hadde Vålerenga, mye takket være Andresens lille genistrek.

Da Sandefjord begynte å bli både slitne og frustrerte, kastet Andresen innpå Moas friske ben, det åpnet seg i Sandefjords bakre rekker, og det ble bare et tidsspørsmål før scoringen ville komme. Svaret?

70 minutter.

- Bolton borte
Moa gikk på et sigende løp, spilte ballen via Fellah til Berre, som slo inn til en umarkert Fellah inne i Sandefjords sekstenmeter. 20-åringen fikk bare halvtreff med høyrefoten, men ballen snek seg forbi en sprellende Rune Hansen og inn i det lengste hjørnet.

- Dette var Bolton borte på en tirsdag kveld, men de tre poengene er like mye verdt som å slå Rosenborg borte, sier en usedvanlig fornøyd Martin Andresen etter kampen.

Han innrømmer delvis at det var en viss gambling med laguttaket, men med fasiten i hånda har VIF-sjefen ingen problemer med å si at han gjorde det rette.

- Jeg gjør alltid det jeg mener er best for Vålerenga, dette handler også om å hvile spillere til søndag, og å la andre få kamptrening.

- Nå har vi tre viktige poeng i banken, samtidig som vi har både Doffen, Moa og Nordvik 100 prosent til Brann-kampen søndag, framfor at de bare hadde vært noen og nitti.

Misfornøyd Moa
Bare glede var det ikke å spore i hele Vålerenga-leiren etter kampen. Riktignok smilte Mohammed Fellah fra øre til øre etter å ha scoret sitt andre mål på fire dager, men ”superreserve” Moa var ikke bare fornøyd med innbytterrollen.

- Jeg vil starte hver kamp, hadde ikke bedt om å bli satt ut og følte meg ikke sliten foran dagens kamp, sier Vålerenga-spissen.

- Men jeg respekterer selvsagt Martins avgjørelse, skynder VIF-helten seg med å legge til.

- 98 prosent av kampen er vår
I Sandefjord har man langt større problemer enn hvorvidt man skal hvile stjernene eller ikke. Trener Patrick Walker var mildt sagt oppgitt etter kampen.

- 98 prosent av denne kampen er vår, men i de siste to prosentene gjør Vålerenga det de skal – stopper oss og scorer.

- Vi er ikke fornøyde, og slik har det vært i mange av kampene våre. Men det er en voldsom energi i laget, og vi gir ikke opp.

Energien kan de for få bruk for til helga. Da risikerer Sandefjord å måtte dra til Tromsø med alle tilgjengelige framkostmidler, en reise som fort kan ta over et døgn.

- Buss, bil, tog, ferge, vi tar det vi må ta, sier Walker, med et kroppsspråk som tydelig viser hva han synes om Alfheim-turen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere