RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mascheranos Liverpool-dilemma

Foto: AP
Sist oppdatert:
Javier Mascherano er på det nærmeste klar for Liverpool. Men kan han spille for dem?

22-åringen var torsdag på plass på Merseyside for å gjennomgå en medisinsk test, etter at West Ham sa ja til å la argentineren gå.

Fifa-regler
Mascherano, som hadde et godt VM sist sommer med flere nettkjenninger på CV'en, har vært frosset ut i West Ham, klubben han noe overraskende gikk til før Premier League ble sparket i gang i høst.

Men selv om han skulle bli klar for Liverpool i løpet av kort tid, er det langt fra sikkert at han kan spille for dem. Ifølge Fifas regelverk kan en spiller ikke spille for mer enn to klubber i løpet av en sesong. Og Mascherano har allerede spilt for brasilianske Corinthians i tillegg til West Ham.

Det argentinske fotballforbundet skal søke Fifa om dispensasjon fra denne regelen, siden Mascherano skal ha vært frosset ut på Upton Park, og siden midtbanespillerens eksil fra laget er skadelig for det argentinske landslaget.

Liverpool må også støtte denne søknaden så snart de har Mascheranos underskrift. Likevel kan det altså fort hende at Fifa setter seg på bakbeina.

Utlånsavtale
Mascherano har bare spilt fem kamper for West Ham. Den siste kom 22. oktober mot Tottenham. Han går til Liverpool på en utlånsavtale i første rekke, men den kan bli permanent til sommeren.

Rafael Benitez skal visstnok se på Mascherano som en back up for Steven Gerrard og Xabi Alonso, særlig siden Momo Sissoko fortsatt er ute etter at han fikk skulderen ut av ledd.

Mascheranos argentinske lagkamerat i West Ham, Carlos Tevez, kommer etter alt å dømme til å bli i Hammers. Han har bare startet sju kamper for London-klubben.

Lucas Neill?
Liverpool skal også være nær ved å sikre seg Blackburns Lucas Neill. 28-åringens kontrakt med Morten Gamst Pedersens klubb går ut til sommeren, og Blackburn kan fort selge mens overgangsvinduet er åpent i januar - for å få noe penger for ham i det hele tatt.

Mark Hughes kan imidlertid tenke seg Stephen Warnock som en del av overgangen, men får ventelig konkurranse fra Sunderland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere