*Nettavisen* Sport.

Maskerte menn truet United-stjerne

Foto: Afp / Scanpix

- Jeg tok fram et stor trebit, klar til å fly ut døra mens jeg ropte «raaaah»!

03.01.13 09:03

For åtte år siden ble Rio Ferdinand avbildet med daværende Chelsea-direktør Peter Kenyon.

Det satte umiddelbart fart på ryktene om at Uniteds stopperbauta var på vei til å forlate Old Trafford til fordel for Stamford Bridge.

I et lengre intervju med det engelske fotballmagasinet Four-Four-Two forteller forsvarsveteranen om konsekvensen av det som ifølge ham selv var en episode tatt ut av sammenheng.

Trodde på rundjuling
Ferdinand snakker om den dagen gruppen «United boys» troppet opp utenfor huset hans og krevde at han signerte en ny avtale med de røde djevlene.

- Jeg ble spurt om å komme til døren, men ble mistenksom da jeg ikke så noen på overvåkningskameraet, sier Ferdinand i intervjuet gjengitt i The Guardian.

- Så jeg tok fram et stor trebit, klar til å fly ut døra mens jeg ropte 'raaaah!'. Men i det jeg kom ut, så jeg at det var en stor gruppe mennesker med ansiktene tildekket med hette og caps. Jeg tenkte at det var like før jeg kom til å bli rundjult, fortsetter han.

Ut av sammenheng
Heldigvis for Ferdinand var ikke gjengen først og fremst ute etter bråk.

- En av dem sa at de var «The United boys» og at jeg skulle se å signere den jævla kontrakten. Da skjønte jeg ingenting, og svarte tilbake at jeg hadde startet reforhandlinger for to måneder siden.

Rio Ferdinand så seg likevel nødt til å forklare bakgrunnen for møtet med Chelseas Kenyon.

- Jeg skulle egentlig bare treffe agenten min en kort stund, og så var Kenyon tilfeldigvis sammen med ham. Noen tok et bilde og fikk det til å se ut som vi hadde et måltid i fellesskap, forteller Ferdinand.

Og i motsetning til en del andre fotballspillere før ham, snakket Rio Ferdinand sant. Nå går det igjen mot slutten på engelskmannens kontrakt med Manchester United, så gjenstår det å se om det blir en forlengelse også denne gangen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.