Gå til sidens hovedinnhold

Maskinlaget

Chelsea gjorde ikke mer enn høyst nødvendig på Kypros.

APOEL NICOSIA – CHELSEA 0-1:

Hvor mange kypriotiske fotballag kan du ramse opp uten å kikke i fasiten? For de vanlige dødelige av oss stopper det vel opp på en, to eller kanskje tre. Ligaen på ferieøya er jo tross alt ikke akkurat den som får mest oppmerksomhet verken av media eller av fotballgale nordmenn.

Den lille nasjonen har likevel hatt med to forskjellige lag i Mesterligaen det siste året. Forrige sesong gjorde Temuri Ketsbaias Anorthosis Famagusta hederlig innsats i Europas ypperste fotballselskap, og denne høsten er det APOEL Nicosia som skal måle krefter med langt mer kjente klubber ute på kontinentet.

Og i første kamp tok de ganske overraskende ett poeng borte mot Atletico Madrid. Onsdag sto storlaget Chelsea for tur, og nok en gang viste kypriotene lovende takter.

Engelskmennene hadde for så vidt god kontroll på kampen, men klarte likevel bare å vinne 1-0 mot «lilleputtlaget». Nicolas Anelka ble matchvinner for blåtrøyene.

Franskmannen tok godt vare på et innlegg fra Julian Belletti etter 18 minutters spill, og bredsidet ballen i mål på glimrende vis. men etter dette var det også stopp.

Vertene yppet seg med jevne mellomrom, og skapte flere gode sjanser. Nærmest kom Savvas Poursaitides i det 65. minutt, men en god Petr Cech fikk avverget det harde skuddet fra 10 meters hold. Tsjekkeren vartet opp med en svært god benparade.

Takket være redningen kunne Chelsea reise hjem med tre nye poeng og full pott i gruppe D. Porto følger på andre, etter at de slo Atlético Madrid 2-0 hjemme onsdag.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar