*Nettavisen* Sport.

Matchvinner Finne: - Deilig å komme i gang

Foto: FC Köln

Bård Finne fikk sin første scoring i Köln-trøya.

01.02.14 22:49

Mange stusset da tidligere Brann-spiller Bård Finne bestemte seg for å dra til Köln etter fjorårets Tippeliga-sesong.

Men unggutten har funnet seg godt til rette i Tyskland, og lørdag scoret han sitt første mål for klubben i en treningskamp mot Austria Wien.

Finne kom inn etter 77 minutter, og bare åtte minutter senere noterte stortalentet seg for den avgjørende 1-0-scoringen.

Nytt og annerledes
- Det er deilig å komme ordentlig i gang, og det er selvfølgelig ekstra morsomt å bli matchvinner. Dette var den tredje treningskampen jeg har fått sjansen i, så det var godt å få åpnet målkontoen, sier Bård Finne til Nettavisen.

18-åringen forteller at han trives med både sin nye klubb og i sin nye by.

- De første ukene her nede har gått med til å bli kjent med resten av laget og finne ut litt om byen. Jeg trives virkelig på alle mulige måter. Det har vært veldig spennende å prøve noe nytt og annerledes, sier spissen.

I treningskampene i vinter har det så langt blitt begrenset med spilletid, men Finne bedyrer at han er tålmodig med tanke på en startplass på laget som kan skilte med navn som Patrick Helmes og Anthony Ujah på topp.

- Det er fortsatt veldig tidlig, og jeg er ennå ung, så jeg kommer til å være tålmodig og jobbe så hardt jeg kan for å imponere treneren. I dag grep jeg muligheten når jeg fikk den, og det er planen videre, sier han.

Opprykk
- Har du snakket med manager Peter Stöger om hva som er din plass på rangstigen?

- Nei, det har ikke vært snakk om noe sånt. Jeg kommer bare til å fokusere på meg selv og mine prestasjoner, så får andre avgjøre hvor mye jeg får spille, forteller unggutten.

Ståle Solbakkens gamle klubb troner for tiden på toppen av 2. Bundesliga, og Finne er klar på at man satser på spill i den øverste divisjonen neste sesong.

- Personlig tenker jeg foreløpig ikke så mye på tabellposisjon og sånn, men det er vel ganske klart at det er opprykk som er ambisjonen blant både klubben og fansen.

Kommende helg venter Paderborn i det som kan bli Finnes offisielle debut for tyskerne foran titusener av Köln-tilhengere.

- Det skal bli veldig gøy å komme i gang med seriespillet, det gleder jeg meg virkelig til. Så skal jeg gjøre mitt beste for å bidra mest mulig for laget, avslutter Finne.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.