*Nettavisen* Sport.

Matchvinneren: - En perfekt bortekamp

Ole Heieren Hansen ble matchvinner da han headet inn 1-0 for Sarpsborg borte mot Tromsø. Foto: Rune Stoltz Bertinussen (NTB scanpix)

Bortesvake Sarpsborg vant i Tromsø.

06.04.15 20:20

TROMSØ - SARPSBORG 08 0-1:

På 45 forsøk på bortegress sto Sarpsborg med fire seirer i eliteserien. I år startet klubben med 1-0-seier borte mot vanligvis hjemmesterke Tromsø.

I første seriekamp med den nye treneren Geir Bakke vant Sarpsborg på bortebane i første forsøk etter en jevn batalje.

- Jeg synes vi var gode i første omgang, og i annen omgang var vi kyniske da vi fikk scoringen. Vi gjorde en perfekt bortekamp, sa matchvinner Ole Heieren Hansen til CMore etter kampen.

Sarpsborg startet best på Alfheim og kjørte over Tromsø de første 20 minuttene, før kampen jevnet seg mer ut. Begge lagene skapte sjanser og kunne ha scoret i første omgang, men effektiviteten uteble.

Matchvinner Heieren Hansen

Ni minutter ut i annen omgang falt avgjørelsen. Sarpsborg-kaptein Hansen sto alene bak i feltet på en corner og headet ballen i mål via TILs Magnar Ødegaard.

- Det er veldig sjelden jeg scorer, så det var godt å kunne gjøre det i dag, sa matchvinneren.

Østfoldingene la seg bakpå etter å ha tatt ledelsen, anført av Ole Heieren Hansen. Midtstopperen styrte gjestene mot seier.

- Det var mye kjemping og vilje utpå der. Jeg synes mange klager over at fotball er en kvinneidrett, men vi må få lov til å rive og slite litt. Det er det som er fotball, sa kapteinen.

- Ikke fornøyd

Vertene jobbet seg ved flere anledninger inn i motstanderens 16-meter, men avslutningene traff ikke mellom stengene eller var ufarlige. Sarpsborg-forsvaret hadde god kontroll på TIL-spillerne.

- Vi er ikke fornøyd med hvordan vi fremsto. Helt fra starten var vi ikke der vi skal være. Det var ingen god kamp fra oss, sa TIL-midtstopper Simen Wangberg.

Sarpsborg-trener Geir Bakke kunne se laget sitt kjempe og forsvare seg inn til en 1-0-seier over nyopprykkede Tromsø. Klubben endte på 8.-plass under Brian Deane i fjor, men er av mange eksperter tippet høyere med Bakke i sjefsstolen.

- Det gjøres mye bra i Sarpsborg for tiden, sa Ole Heieren Hansen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.