Matchvinnerne skulle egentlig ikke spilt

Foto: Scanpix

Men Ole Gunnar Solskjær skal være glad for at de var på banen mot Godset.

23.03.12 21:16

MOLDE - GODSET 2-1
TIPPELIGAEN:

Tippeligaen er endelig i gang igjen, og serien ble startet med oppgjøret mellom Molde og Strømsgodset på Aker Stadion fredag kveld.

Regjerende mester Molde gikk til kampen som store favoritter. Bortesvake Godset hadde ikke vunnet en eliteseriekamp i Molde siden 1998, og slik skulle det forbli.

Molde var ikke gode mot Godset, men vant til slutt 2-1 og bokførte dermed sesongens tre første poeng.

Moldes scoringer kom fra Joshua Gatt og Davy Claude Angan, men det var langt fra sikkert at de to matchvinnerne skulle vært på banen.

Skulle ikke vært på banen
Joshua Gatt var i utgangspunktet tatt ut til samling med det amerikanske OL-landslaget, og Solskjær hadde ikke regnet med å få ham tilbake tidsnok til Godset-kampen. Men Gatt rakk kampen og gikk rett inn i førsteelleveren.

Angan skulle egentlig byttes ut, men ballen kom ikke ut av spill før ivorianeren satt inn 1-0-ledelsen. Målet gjorde også at Solskjær forandret på planene og byttet ut Jo Inge Berget i stedet, ifølge kommentatorene på Max.

Godset reduserte ved innbytter Gustav Wikheim, men Molde sto imot og tok sesongens tre første poeng.

Molde-trener Solskjær var fornøyd etter kampen.

- Vi scorer to fantastiske mål, og vi kunne hatt flere. Men jeg må si at Godset også scoret et fantastisk mål, sier Solskjær til MAX.

Molde slet tungt med å skape sjanser før 1-0-målet, men Solskjær mener man må regne med startproblemer i seriepremierer.

- Det er alltid vanskelig i første serierunde. Det var en gresskamp, og det tar tid før gutta blir vant med det igjen. Vi hadde også en snittalder på 23 år 1. omgang, og da er det ikke mer å forvente. Et ungt lag setter ikke preg på kampen med en gang. Jeg er kjempefornøyd, sier Molde-sjefen.

Dermed har Solskjær & co fått en drømmestart på sesongen, og unngikk en blemme som de gjorde mot Sarpsborg i fjorårets seriepremiere.

Godset åpnet best
Men det var drammenserne som startet kampen best.

Molde slet med å skape sjanser mot et godt organisert Godset-lag, og det var bortelaget som kom til kampens første store sjanse.

I kampens 35. spilleminutt fikk nemlig Peter Kovacs stå alene i Molde-boksen og fyre av. Skuddet gikk i tverrligger og tilbake til Kovacs, som på sitt andre forsøk skjøt ballen utenfor.

Tre minutter senere kom Muhamed Keita til en stor mulighet, men headingen gikk like utenfor.

Mer skjedde ikke i en tam førsteomgang, og lagene gikk til pause på stillingen 0-0.

Filming
I andre omgang økte temperaturen. Etter en times spill ropte hele Aker Stadion på straffespark, da Jo Inge Berget gikk i bakken innenfor Godsets sekstenmeter. Dommer Tommy Skjerven valgte å gi Berget det gule kortet for filming, og reprisene viste at det var en korrekt avgjørelse.

Samme Berget involverte seg fem minutter senere, og da på en mer positiv måte. Han fikk ballen like utenfor sekstenmeteren og fyrte avgårde et skudd. Dessverre for blåtrøyene strøk ballen stolpen og gikk utenfor.

Men Molde-fansen skulle få sine mål, og fikk servert tre magiske minutter av. Davy Claude Angan og Joshua Gatt.

1-0 kom etter 67 minutter, da Berget og Davy Claude Angan kombinerte fint foran Godset-målet. Berget hælsparket Angan gjennom, og ivorianeren gjorde ingen feil da han fikk muligheten.

To minutter senere kunne Molde-fansen juble igjen.

(Artikkelen fortsetter under bildet):

Foto: Scanpix

Kjempescoring
Joshua Gatt fikk ballen 40 meter fra mål på Moldes høyreside og fosset fremover. Amerikaneren smatt unna Godset-forsvarerne og økte ledelsen med en flott soloprestasjon. Dermed kunne Solskjær trekke pusten, for Molde hadde ikke vært gode frem til scoringene kom.

Hjemmelaget hadde også en mulighet til å øke ledelsen til 3-0, etter et nydelig løp av Zlatko Tripic. Ballen endte til slutt hos Angan på åpent mål, men spissen skjøt håpløst over.

Godset skulle også få bokført årets første tippeligamål fredag. Innbytter Gustav Wikheim hadde kun vært på banen i et minutt da han fikk ballen ti meter unna Molde-målet. Unggutten valgte like så godt å skyte på volley, og ballen gikk vakkert i nota bak Espen Bugge Pettersen.

Ronny Deilas menn presset på for utligning mot slutten, men Molde sto imot. Dermed kunne Ole Gunnar Solskjær & co juble for årets første trepoenger.

PS: Nettavisen kommer tilbake med reaksjoner og intervjuer fra vår mann på fra Aker Stadion.

Slik stilte Molde:
Espen Bugge Pettersen - Martin Linnes, Even Hovland, Vegard Forren, Magne Simonsen - Joshua Gatt, Emmanuel Ekpo, Magnus Wolff Eikrem - Jo Inge Berget, Davy Claude Angan, Mattias Moström.

Slik stilte Godset:
Adam Larsen Kwarasay - Mounir Hamoud, Alexander Aas, Kim Andé Madsen, Lars-Cristopher Vilsvik - Anders Konradsen, Lars Iver Strand, Muhamed Keita - Øyvind Storflor, Peter Kovacs, Ola Kamara.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.