RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Materazzi avslørt

(FOTO: REUTERS/SCANPIX)
Sist oppdatert:
En leppeleser hevder at han vet hva Marco Materazzi sa til Zinedine Zidane før overfallet i VM-finalen.

Hele verden lurer på hva som fikk Zinedine Zidane til å bli så provosert at han skallet ned Marco Materazzi i ekstraomgangene under søndagens VM-finale.

Benekter terrorist-teorien
Mandag skrev TV 2 Nettavisen om ryktene som sa at Materazzi skal ha kalt Zidane «terrorist» - med henvisning til den franske kapteinens algeriske bakgrunn og muslimske tro.

Dette benektet italieneren mandag kveld.

- Det er absolutt ikke sant. Jeg kalte ham ikke terrorist, og stiller meg uforstående til dette. Jeg vet ikke engang hva ordet betyr, sa Materazzi til nyhetsbyrået ANSA ifølge NTB.

Men han innrømmer overfor Gazetta dello Sport at han kom med fornærmelser mot Zidane. Han nekter likevel å si hva han sa.

- Jeg gjorde det fordi han var superarrogant. Jeg holdt trøya hans noen sekunder. Han så på meg med arroganse. Og, ja, jeg svarte med en fornærmende bemerkning, sier Materazzi.

Nå har en italiensk leppeleser kommet på banen med sin teori.

18-årsgrense
Det er kanskje på sin plass med 18-årsgrense på denne saken. Det er i alle fall ikke en språkbruk man serverer barna som fikk Zidane til å bruke hodet, hvis leppeleserens teori stemmer.

«Jeg ønsker en stygg død for deg og hele familien din,» skal Materazzi har sagt ifølge BBC. Og så avsluttet han med «gå og pul deg».

Om det var disse ordene som fikk Zinedine Zidane til å avslutte sin aller siste fotballkamp med å skalle ned Materazzi, får vi ikke vite med sikkerhet før Zidane selv uttaler seg om saken. Hans agent Alain Migliaccio tror franskmannens versjon av saken kommer snart.

- Han fortalte meg at Materazzi hadde sagt noe svært alvorlig til ham, men han ville ikke gå i detalj. Han vil snakke om det i en av dagene som kommer, sier Migliaccio til BBC.

Flere teorier
Det er imidlertid flere teorier, og flere leppelesere som har uttalt seg. Det brasilianske tv-programmet Fantastico på Globo Channel hentet ifølge Aftenposten inn eksperter på leppelesing, som konkluderte med at Materazzi omtalte Zidanes søster som prostituert.

Nedskallingen til tross, Zinedine Zidane ble tildelt Gullballen som VMs beste spiller. Han fikk 2012 stemmer av de akkrediterte journalistene, mens Fabio Cannavaro ble nummer to i kåringen med 1977 stemmer. TV 2 Nettavisen kåret mandag italieneren til VMs beste spiller.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere