Torsdag bekreftet Rosenborg på sine hjemmesider at klubben har ansatt Eirik Horneland som ny trener i klubben.

Senere samme meldte imidlertid TV 2 at Hornelands forrige arbeidsgiver, FK Haugesund, mente de ennå ikke hadde kommet til enighet med trønderne om kompensasjon.

- Vi føler det er særdeles uprofesjonelt og vi tenker én ting i forhold til FK Haugesunds situasjon, men det er andre klubber i Norge som opererer på det samme nivået som oss, og som bør ta dette til ettertanke, når Rosenborg, som Norges største klubb våger å opptre på denne måten overfor oss andre, sier styreleder i FKH, Leiv Helge Kaldheim til kanalen.

Ifølge Haugesund Avis vurderer klubben nå å ta Rosenborg til retten.

Mathisen: - Arrogant og pinlig

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen rister på hodet når han snakker med Nettavisen på telefonen torsdag.

- Hvis det stemmer, det som har kommet fram i dag, at de har presentert en trener, uten at de er enige med Haugesund, da er det noe av det mest uprofesjonelle jeg har sett av en norsk klubb noensinne. Det er arrogant og pinlig fra Rosenborg sin side, sier Mathisen til Nettavisen.

Den tidligere Start-spilleren mener Rosenborgs styreleder Ivar Koteng bør ha alle forutsetninger for å kunne reglene.

- Ivar Koteng, som også er styreleder i Norsk Toppfotball bør kunne disse reglene bedre enn alle, som har masse kontakt med ledere av alt av klubber.

- Det er nesten så man ikke tror det er sant. På generelt grunnlag er det ingen oppsigelsestid på trenere som har midlertidig ansettelser. En tidsbestemt avtale, som de aller fleste trenere har, det er ikke mulig å si opp den. Haugesund kan i teorien nekte Horneland og Emberland å gå, sier Mathisen.

Koteng på sin side hevder imidlertid at Rosenborg og Haugesund ikke trenger å bli enige.

- Vi har prøvd å bli enige om en kompensasjon for oppsigelsestiden til trenerne. Det har vi ikke lyktes med. De vil begynne hos oss når oppsigelsestiden er gjennomført, sier han til TV 2.

Sakens kjerne

Rosenborg og Horneland selv mener å ha i sin kontrakt med FKH at han kan si opp med en måneds oppsigelse. Både Horneland og assistenttrener Karl Oskar Emberland sa opp sine kontrakter med FKH før 31. desember.

De mener dermed å være klarert til å jobbe for RBK fra 1. februar.

Styreleder Kaldheim bekrefter oppsigelsene overfor Haugesund Avis, men sier også følgende:

- Kontrakten til Horneland med klausulen om oppsigelse var terminert før oppsigelsen kom, sier Kaldheim.

FKH mener dermed å ha terminert den nye treårskontrakten som Horneland skrev i oktober. Klubben mener da at det er den gamle avtalen som er gjeldende. Den kontrakten løper ut den kommende sesongen.