*Nettavisen* Sport.

Mathisen orket ikke se kampen

ORKET IKKE SE KAMPEN: Jesper Mathisen orket ikke å følge dramatikken på Sør Arena onsdag kveld. Foto: Tor Erik Schrøder (NTB scanpix)

Kvalikdramaet mellom Start og Jerv ble for tøft for Jesper Mathisen (28) å se på.

START-JERV 3-1 (1-1) (4-2 sammenlagt)

SØR ARENA (Nettavisen): - Jeg så ikke på kampen, jeg orket ikke rett og slett. Jeg kjørte rundt på Lund og Gimlekollen. I tillegg lånte jeg bikkja til mamma og gikk meg en lengre tur i første omgang, sier Mathisen til Nettavisen etter kampen.

Heldigvis for Mathisen endte det godt til slutt. Start vant 3-1 på eget gress og 4-2 sammenlagt. Han er sønn av Start-legenden Svein ”Matta” Mathisen og barnebarnet til tidligere Start-spiller Alf Mathisen. Da han kom tilbake til Sør Arena etter turene i første omgang ble det for mye for Mathisen.

- Det hadde blitt to mål da jeg kom tilbake og da ble jeg enda mer nervøs, så da måtte jeg kjøre en ny tur igjen. Jeg har nesten ikke sett noe, forteller 28-åringen, skadet Start-spiller.

Fikk nekt fra klubben

Mathisen er kjent som en frittalende fotballmann fra jobben som TV2-ekspert, i tillegg til hans meldinger i intervjusonene etter kamper som Start-spiller. Da det ble klart at Start skulle møte Jerv fra Grimstad i kvalik fikk han en klar beskjed fra den interne ledelsen i klubben.

- Jeg mente at dette var en drømmemulighet for oss, men jeg ble tvunget av personer i klubben til å ikke fyre opp. Jeg må takke alle i media og rundt forbi som har skrytt Jerv opp i skyene. Det virker som Jerv har trodd at de har vært bedre enn Start, men de er ikke i nærheten av det. Jeg skulle til å snakke dem ned, men jeg fikk ikke lov, sier Mathisen.

Han er imponert over at Start klarte å vinne den avgjørende kampen mot Jerv foran 12 245 tilskuere på Sør Arena, etter å ikke ha klart å vinne en kamp på 17 forsøk.

- Kvaliteten avgjør til slutt. Det vitner om karakterstyrke at vi klarer å vinne den viktigste kampen på mange år etter å ha tapt alle kamper siden 4.juli. Nå skal gutta drikke og jeg skal servere, sier Mathisen, som ikke rører alkohol.

- Utrolig lettet

Det sto 1-1 til hvilen etter mål av Andreas Hollingen og Dennis Antwi. Da lagene kom ut til andre omgang sjokkåpnet Start og tok ledelsen 2-1 umiddelbart ved Espen Børufsen.

- Nå har jeg det utrolig godt, jeg er utrolig lettet. Det har vært veldig mye press på oss og hele klubben. Da er det ekstra deilig at vi klarer å vinne over Jerv på en fullsatt arena, sier Børufsen til Nettavisen i garderoben hvor pressen fikk slippe inn.

Etter målet bygde Start på seg stor selvtillit og kom til flere sjanser. Espen Børufsen hadde muligheter nok til å score hat-trick, ifølge seg selv. Øyvind Knutsen i Jerv-målet ville det annerledes og leverte to gode redninger.

- Herremin. Jeg fikk plutselig så mange sjanser, det var surt at jeg ikke satt noen av dem for de siste minuttene var veldig nervepirrende, sier kantspilleren.

- Gåsehud hele kampen

Jerv tok mer og mer over kampen etter 70 minutter og var i ferd med å sette et solid trykk på Start. Da dukket en amerikansk midtstopper opp på en kontring og satte spikeren i kista for Start. Alex De John løp hundre meter etter en Jerv-corner og satte inn 3-1 etter 82 minutter og fint forspill av Jon Hodnemyr og Kristoffer Ajer.

- Det føles fantastisk å vinne. Jeg hadde gåsehud nesten under hele kampen. Jerv har sagt at de er mye bedre enn oss, men det at vi knuser dem i dag betyr utrolig mye, sier Ajer til Nettavisen mens seierssangene går i garderoben.

Bård Borgersen tok over som Start-trener før kampen mot Sarpsborg 08 som gikk 13. september. Onsdagens seier er hans første som Start-trener og kanskje siste. Borgersen er på utgående kontrakt som sjef for Start.

-Det er en ubeskrivelig følelse. Jeg har stor respekt for spillergruppa som har taklet det trøkket vi har hatt på oss lenge nå. Det er helt fantastisk, sier Borgersen til Nettavisen.

Jerv har kommet som en Askeladd i norsk fotball. I 2012 rykket dem ned til 3. divisjon. I 2015 var det bare et fall på målstreken som gjorde at Jerv ikke rykket opp til eliteserien, som første klubb noen gang rett fra 3.divisjon.

-Jeg er skuffet over at vi taper i dag, men det har vært en strålende sesong. Det var en fantastisk ramme rundt kampen og det var en morsom opplevelse, sier Steinar Pedersen til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.