*Nettavisen* Sport.

Mats (17) kåret til Uniteds beste unggutt

Foto: Getty Images / All Over Press

Vant prisen som tidligere er vunnet av Ryan Giggs, Paul Scholes og Danny Welbeck.

15.05.12 00:07

Mats Møller Dæhli ble mandag kveld kåret til årets akademispiller i Manchester United, under den årlige Player of the year-tildelingen, melder United på sine egne hjemmesider.

Blant tilskuerne som fikk se den unge nordmannen motta pris på scenen, var både Alex Ferguson og de fleste av førstelagsspillerne i den engelske storklubben.

Følger i stjernens fotspor
- Det har vært helt fantastisk. Lagkameratene og trenerne har tatt godt vare på meg, og jeg håper å fortsette på denne måten, sa Dæhli i sin takketale.

Prisen ble utdelt av akademitrener Paul McGuinness, som påpekte at United har flere unge og lovende spillere på vei opp, og Dæhli er en av dem.

Prisen som årets akademispiller er tidligere vunnet av spillere som Ryan Giggs, Paul Scholes og Danny Welbeck.

- Største talentet jeg har sett
- Så akkurat at den unge nordmannen Mats Dæhli vant pris hos Manchester United. Han er det største talentet jeg har sett, skrev Jan Åge Fjørtoft på sin twitterkonto mandag kveld.

Dæhli har fått mye skryt for talentet sitt siden han dro til United som 16-åring.

Unggutten er regnet som ett av landets aller største talenter, og var for to år siden deltaker på Ole Gunnar Solskjærs Statoil-akademi, der et håndplukket antall unge spillere får vist seg frem. 3369949

- Veldig fornøyde
Solskjær har tidligere fortalt Nettavisen at han kun hørt positive ting fra United-hold om det norske stortalentet.

- De er veldig fornøyde med ham der borte. Jeg har snakket med Paul McGuinness og Jim Ryan, som styrer U18-laget, og reservelagstrener Warren Joyce. De beskriver ham som en positiv gutt, og det er aldri noen problemer. Mats vet at han er privilegert, og prøver bare å sluke til seg all læring. Det er artig at han tok sjansen, og det er artig å følge med, sa Solskjær til Nettavisen i februar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.