RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Svein Ove Ekornesvaag (Scanpix)

Måtte ha psykolog

Sist oppdatert:
Psykologen har gitt Moldes Mattias Moström troen og selvtilliten tilbake.

MOLDE - STRØMSGODSET 3-2:

MOLDE (Nettavisen): Svenske Mattias Moström ble den store helten da et rufsete Molde-lag innkasserte tre poeng i nok en dramatisk 3-2-seier på hjemmebane. 27-åringen var kampens gigant med sine to mål. Det ene en perle av en scoring, da Moström tok med seg ballen nær midtstreken og løp uforstyrret inn i sekstenmeteren der han avsluttet med et kanonskudd i krysset bak Adam Larsen i Strømsgodset-buret.

- Det var herlig å score et slikt mål. Det var ingen Strømsgodset-spillere som gikk på meg, så jeg bare fortsatte å gå med ballen. Når jeg kom inn i sekstenmeteren, så jeg at det høyre kryss var den eneste åpningen på mål. Nå skyter jeg, tenkte jeg. Så smalt jeg ballen i høyre kryss og i mål, gliser den sympatiske svensken til Nettavisen.

Les også: Endelig vant Molde igjen

Etter overgangen fra svenske AIK i 2007 har Moström slitt veldig med å få ut det potensiale som Molde-trener Kjell Jonevret mente han hadde før Moström ble hentet til Molde.

Våger mer
Foran årets sesong har imidlertid Moström hatt flere og lange samtaler med psykolog Stål Bjørkly om sitt prestasjonsnivå i Molde-drakten.

- Jeg har i større grad oppsøkt kontakt med Stål for å snakke om mine opplevelser på fotballbanen. I de tidligere sesongene for Molde har jeg ikke våget verken å utfordre eller avslutte på mål.

- Nå våger jeg, sier Moström.

Samtalene med psykolog Bjørkly ser ut til å ha hjulpet. Svensken har allerede bokført tre mål på seks Tippeliga-kamper og har levert et spill som ingen Molde-spillere til nå i sesongen har klart å følge.

- Selvtilliten er på topp. Siden min debut for Molde i 2007 har jeg ikke kjent meg igjen som fotballspiller. Det gjør jeg nå. Nå får jeg vist for meg selv og andre den spilleren jeg egentlig er.

- Jeg har funnet troen på meg selv. Og det kan jeg takke psykologen min for. Jeg håper bare det fortsetter slik, sier tomålsscorer og matchvinner Moström til Nettavisen.

Ekstra glad
Trener Kjell Jonevret er ekstra glad i Mattias Moström. Jonevret tok med seg Moström da han takket ja til trenerjobben i Molde i 2007. Derfor innrømmer Molde-treneren at han blir stolt av å se Moström endelig lykkes i den blå-hvite drakta.

- Jeg bryr meg ekstra om Mattias. Jeg blir glad når han gjør det bra. I dag er han ikke bare matchvinner, men også veldig aggressiv i spillestilen som gjør at vi vinner ballen høyt, sier Jonevret.

Ødelagt for SIF
For Strømsgodset ble kampen ødelagt i løpet av to minutter. Først ble Muhamed Keita sendt i dusjen med direkte rødt kort etter en hasardiøs takling av Molde-back Magne Simonsen. Keita gikk inn i duellen med Simonsen med knottene først og traff leggen til den tidligere Lyn-spilleren.

- Et helt greit rødt kort, mener Strømsgodset-trener Ronny Deila.

Deretter fikk drammenserne straffe i mot seg i det 71. minutt. Dommer Dag Vidar Hafsås mente at Kim Andre Madsen holdt Djiby Fall i sekstenmeteren. Dermed kunne Magne Hoset sende Molde opp i 2-1-ledelse. Likevel maktet Marcus Pedersen å utligne tre minutter senere etter en gedigen keepertabbe av Molde-keeper Ben Amos.

- Om det er holding i feltet er det OK, men jeg synes straffen ser billig ut fra der jeg står. Jeg er opptatt av at dommerne er konsekvente, så jeg vil se at det dømmes på holding også i framtiden, sier Deila.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere