RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Måtte løpe fra VIF-feiring

Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix
Sist oppdatert:
Fra annus horribilis til annus mirabilis for Freddy dos Santos.

VÅLERENGA-TROMSØ 3-0:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Først ble Vålerenga-spillerne hyllet av Klanen, så av Sølvguttene, før årets sølvmedaljevinnere tok seg en lang dusj og steg inn til øredøvende jubel fra sponsorene i Colosseum på Ullevaal stadion.

Sølv søndag, gull til uka
Men mens klubbkompisene ble hyllet, var det én mann som raskt snek seg unna. Freddy dos Santos tok sin andre sølvmedalje i sin tid i Vålerenga, men hadde langt viktigere ting å tenke på søndag kveld.

- Jeg venter mitt andre barn når som helst. Fruen er ni dager på overtid, så det burde vel nesten skje noe snart, mener en småstresset dos Santos.

Nettavisen får tak i Vålerenga-helten i det han er i ferd med å løpe ned til parkeringshuset under nasjonalarenaen, på full fart hjem for å sjekke at samboeren har det bra.

Noen ordentlig sølvfeiring ble det derfor ikke på den gamle Molde-spilleren, som skulle ta bilen og bare være med en liten stund da Vålerenga-spillerne dro på byen for å feire sølvmedaljene søndag kveld. Kanskje like greit når man venter sitt eget gull, den kommende fødselen vil nemlig bare være krone på verket i et utrolig år for klubblegenden.

At 2010 skulle bli en slik suksess for 34-åringen var det de færreste som hadde trodd. Den 30. juni 2009 ble tilværelsen til Vålerenga-backen plutselig snudd på hodet. Freddy dos Santos var ikke lenger fast inventar på et av Norges mest populære lag, brått var han pasienten Freddy dos Santos.

Fryktet karrieren var over
Etter å ha slitt med kronisk hodepine i lang tid, gikk Vålerenga-spilleren sist sommer til en grundig, medisinsk kontroll. Resultatet var ikke hyggelig. Vålerenga-spilleren hadde hull i hjertet, og ville bli borte fra fotballen på ubestemt tid.

- Akkurat da fryktet jeg at karrieren var over, og at jeg aldri skulle spille fotball igjen.

- Heldigvis var legene kjappe til å fortelle meg at det kunne jeg, og da måtte jeg nesten tro dem, humrer den populære høyrebacken.

Takker Vålerenga
Forsikringene til tross, tilværelsen var ikke akkurat av den lyse sorten. Kontrakten med Oslo-laget var i ferd med å gå ut, og med et halvår uten fotballtrening, og spørsmålstegn ved helsetilstanden, ville han ha vært like ettertraktet på overgangsmarkedet som isbiter på Nordpolen. To uker før den gamle kontrakten gikk ut, skrev han likevel under en ny toårskontrakt med Vålerenga.

- Jeg må berømme klubben for måten de stilte og har stilt opp for meg på, de har vært til stor hjelp. De hadde fortsatt troen på meg som spiller, og det var viktig for meg.

Først etter nyttår kunne dos Santos igjen trene for fullt. Resultatet har vært over all forventning. Han har danket ut fjorårets Vålerenga-sensasjon, Amin Nouri, har spilt 25 av Oslo-lagets kamper, vært en av Oslo-lagets mest stabile bidragsytere, og sto søndag igjen med en sølvmedalje rundt halsen som belønning.

Han får berettiget skryt av Vålerenga-trener Martin Andresen.

- Vi var aldri redde for at det ikke skulle gå bra med Freddy, men han har kommet tilbake på en flott måte, og er en viktig bidragsyter i Vålerenga, både på og utenfor banen.

- Bare gøy nå
Freddy dos Santos innrømmer at han er i den syvende himmel etter søndagens festforestilling og den overraskende andreplassen.

- Dette hadde jeg ikke turt drømme om engang, sier 34-åringen til Nettavisen.

- Det var en veldig sterk opplevelse det som skjedde i fjor, spesielt den gangen jeg fortalte om hjerteproblemene til lagkompisene. Oppkjøringen til årets sesong var drittkjedelig, med et halvt år uten ordentlig fotballtrening, men akkurat nå er det bare gøy, smiler den populære Vålerenga-spilleren fra øre til øre.

Vel vitende om at det er mer å glede seg til.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere