*Nettavisen* Sport.

Max påske for Liverpool

Foto: Phil Noble / REUTERS

Maxi Rodriguez scoret hat trick og hjalp Liverpool nærmere femteplassen.

23.04.11 19:12

LIVERPOOL - BIRMINGHAM 5-0: Da Andy Carroll ikke kunne spille, valgte manager Kenny Dalglish å sette inn Maxi Rodriguez i stedet.

Det var et smart valg.

Maxi Rodriguez scoret tre av Liverpools fem mål. Og ettersom Tottenham kun klarte 2-2 hjemme mot West Bromwich, har plutselig Liverpool femteplassen innen rekkevidde. Det skiller bare tre poeng etter lørdagens kamper, og Liverpool skal også møte Tottenham før sesongen er omme.

Det er faktisk bare fire poeng opp til Manchester City og fjerdeplassen, men City har seks kamper igjen og Liverpool bare fire. Derfor er nok femteplassen det beste Liverpool realistisk sett kan håpe på.

- Vi kan bare gjøre det vi kan. Vi kan ikke ta poeng fra Spurs for vi møter dem på Anfield. Vi fokuserer på den neste kampen, som er mot Newcastle United, uttaler Kenny Dalglish ifølge BBC.

Liverpool har en del skader for tiden, men det syntes ikke på spillet i dagens kamp. Kenny Dalglish er stolt av sine spillere.

- Spillerne gir meg glede og tilfredsstillelse. Jeg feirer like mye for dem som meg selv. Jeg vet hvor hardt de har jobbet i løpet av uka, sier Dalglish.

Scoret på returer
Maxi Rodriguez sendte Liverpool i en tidlig ledelse. Jay Spearing sendte av gårde et tungt skudd som Ben Foster ikke klarte å holde, og argentineren var raskest fremme på returen.

Midtveis i første omgang økte Liverpool til 2-0. Et langt utspill fra Pepe Reina ble stusset videre av Raul Meireles. Luiz Suarez fikk med seg ballen, men var under hardt press av Martin Jiranek og klarte ikke å få den forbi Ben Foster.

Det gjorde imidlertid Dirk Kuyt, som fikk ballen i mål på andre forsøk.

Ben Foster fikk seg en smell i duellen med Kuyt, og måtte etter hvert gi seg. Birminghams førstekeeper overlot plassen til Colin Doyle fem minutter før pause.

Unge backer
Liverpool startet for øvrig med to svært unge backer. John Flanagan (18) og Jack Robinson (17) er til sammen omtrent like gamle som Birminghams høyreback Stephen Carr (35 i august). Begge ungguttene gjorde en solid figur.

- De unge spillerene har vist at de kan takle presset, noe som er fantastisk for fotballklubben, uttaler Kenny Dalglish.

Liverpool gikk opp i 3-0 i andre omgang, da Luis Suarez fant Maxi Rodriguez foran mål med et flott innlegg. Maxi scoret sitt andre mål for kampen.

Snaut 20 minutter før slutt satte Maxi Rodriguez inn sitt tredje mål for dagen. Også denne gang fikk han avslutte for praktisk talt åpent mål.

Raskt mål for Cole
Noen minutter før slutt fikk også floppen Joe Cole noen minutter.

Cole hadde bare vært på banen i 69 sekunder da han scoret 5-0-målet. Den tidligere Chelsea-spilleren vurderte først et innlegg fra sin posisjon på høyre side av straffefeltet, men valgte etter hvert å skyte.

Ballen gikk via beinet til en Birmingham-spiller før den snek seg forbi Colin Doyle.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag