*Nettavisen* Sport.

McClaren ferdig i Forest

Foto: Martin Rose / Bongarts / Getty Images

Steve McClaren sliter med å oppnå suksess som manager.

Oslo (ANB): Steve McClaren (50) sliter med å få britene til å tro at han er en dyktig manager. Mandag ble det klart at han er ferdig som manager i Nottingham Forest, som spiller på det nest øverste nivå i England, etter kun fire måneder i jobben.

– Jeg har sagt opp. Klubben deler ikke de samme ambisjonene som jeg har, uttaler McClaren ifølge SkySports.

Søndag gikk klubben på et sviende hjemmenederlag mot opprykksrival Birmingham (1-3).

Svak sesongstart
McClaren var misfornøyd med klubbens manglende handlekraft under sommerens overgangsmarked, og det er nok hovedårsaken til at han føler at ambisjonene hans ikke stemmer overens med klubbens.

50-åringen ble ansatt i klubben tidligere i sommer, og fikk dermed kun fire måneder ved roret. Klubben ligger på plassen over nedrykk med kun åtte poeng på de ti første kampene.

Klubbeieren trekker seg
Også klubbens eier, Nigel Doughty, uttalte søndag kveld at han vil trappe ned jobbingen i Forest. Inneværende sesong blir hans siste som formann.

Doughty har pumpet inn flere millioner i klubben gjennom sine mange år som eier.

Han innrømmet samtidig at hans ansettelse av McClaren ikke har vært hans beste.

– Vi burde vært mer grundig i ansettelsen av Steve. Jeg har følt at det har vært en dårlig avgjørelse hele veien, uttalte han søndag kveld.

Hva nå?
Mange var nok overrasket da McClaren fikk jobben som engelsk landslagssjef i 2006, etter fem år med halvveis suksess i Middlesbrough. Han ble da også manageren med kortest levetid i landslagsjobben – etter 16 måneder fikk han nemlig sparken.

Deretter hadde McClaren suksess i nederlandske Twente, der han førte klubben til et sensasjonelt gull i den nedelandske æresdivisjonen. Seriegullet sørget for at flere klubber fikk øynene opp for engelskmannen, og tyske Wolfsburg ble hans neste arbeidsgiver. Manglende resultater sørget imidlertid for at han fikk sparken like etter nyttår i år.

Spørsmålet nå er hvor veien går videre for 50-åringen. Mange britiske klubber vil nok tenke seg godt om før de ansetter den tidligere landslagssjefen.

Martin O’Neill, Karl Robinson, Roy Keane og Alan Curbishley nevnes som mulige alternativ i den ledige stillingen i Forest.

(ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.