RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

McCoist ferdig i Rangers

STØTTE: Rangers-fansen har stått bak Ally McCoist gjennom hele nedturen klubben har vært gjennom de siste årene, etter konkursen i 2012. Her viser de sin støtte i et bilde fra mai 2012.
STØTTE: Rangers-fansen har stått bak Ally McCoist gjennom hele nedturen klubben har vært gjennom de siste årene, etter konkursen i 2012. Her viser de sin støtte i et bilde fra mai 2012. Foto: Craig Halkett (Pa Photos)
Forlater jobben umiddelbart.

Ally McCoist er ferdig som manager i Rangers, opplyste den skotske fotballklubben søndag.

52-åringen leverte sin oppsigelse forrige uke, men han hadde 12 måneders oppsigelsestid, og det var opprinnelig enighet om at han skulle lede klubben ett år til. Søndag kom beskjeden om at han forlater jobben umiddelbart.

- Vi vil takke Ally for alt arbeidet han har nedlagt de siste årene, men nå føler vi at det er i alle parters interesse å se framover, skrev klubben i en uttalelse. Det gjøres klart at McCoist fullfører kontraktperioden på «gardening leave», som innebærer at han hever lønn uten å ha noen oppgaver.

McCoists assistent Kenny McDowall overtar som manager resten av sesongen.

Endringen skjer rett før klubbens årsmøte, som ventes å bli en stormfull affære. Rangers er ni poeng bak lederlaget Hearts i mesterskapsserien, og kampen om opprykk til eliteserien vil bli mer enn vanskelig. Klubben har også igjen havnet i alvorlige økonomiske vanskeligheter.

Rangers gikk i 2012 konkurs og gjenoppsto på nivå fire i skotsk fotball. Det var første gang klubben med 54 seriegull spilte utenfor eliteserien i Skottland.

McCoist førte klubben til to opprykk, men har slitt med å få laget til å prestere etter forventningene denne sesongen.

1. februar spiller Rangers mot erkerival Celtic i ligacupens semifinale. Det blir Ronny Deilas første «Old Firm»-derby, men i stedet for McCoist er det McDowall han møter til trenerduell da. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere