Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

McKinlay om Stabæk-jobben: - Dette er overhodet ikke et steg ned for meg

NYTT TEAM: Inge André Olsen og Billy McKinlay under mandagens pressekonferanse på Nadderud.
NYTT TEAM: Inge André Olsen og Billy McKinlay under mandagens pressekonferanse på Nadderud. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)
Ser frem til utfordringen.

Mandag kveld ble det klart at skotten Billy McKinlay tar over Stabæk etter Bob Bradley. 46-åringen har signert en to-årskontrakt med klubben og bekrefter til Nettavisen at han ble imponert over Stabæk fra første stund:

- Jeg snakket med Inge (André Olsen) og han lurte på om jeg ville være interessert, hvilket jeg selvfølgelig var. Vi hadde en god samtale i noen timer der han forklarte klubben og suksessen i fjor. Jeg følte det var en god mulighet for meg og forhåpentligvis kan jeg ta den muligheten, fortalte McKinlay til Nettavisen på mandagens pressekonfereanse.

McKinlay var del av David Moyes' trenerteam i Real Sociedad som fikk sparken tidligere i november. Fra før har skotten erfaring fra opphold i Watford og Fulham. Likevel mener han ikke at Stabæk er et steg i feil retning:

- Dette er overhodet ikke et steg ned for meg. Jeg har alltid ønsket å nyte stedene jeg har jobbet og få gode følelser av folk. Det fikk jeg av klubben når jeg snakket med dem de første to-tre gangene. Jeg ser frem til å være den som tar avgjørelsene nå, dette er overhode ikke et steg ned og jeg ser frem til utfordringen.

Flere kandidater

Sportslig leder Inge André Olsen innrømmet at det var en vanskelig jobb å finne en ny hovedtrener, men at ting gikk greit for seg så fort de fikk indikasjoner om at McKinlay ønsket jobben:

- Det er alltid vanskelig å finne en ny hovedtrener fordi det er en grundig jobb som skal gjøres. Det er mange kandidater du starter med, og så skal du gjøre intervjuer, referansesjekk og prøve å komme frem til det best mulige, forteller Olsen til Nettavisen.

- Når vi først var der med Billy og han hadde fått de samtalene han trengte med oss så var det ikke så vanskelig å bli enige, det gikk ganske lett, fortsetter Olsen.

Selv om det endelige valget ble McKinlay bekrefter Olsen at det var flere kandidater inne i bildet, blant dem var det aktuelt å beholde Bob Bradley. Til tross for at valget igjen ble en utenlandsk trener forteller Olsen at de også så på det norske markedet.

- Vi har hele tiden siktet etter best mulig trener for Stabæk, og vi har også hatt norske trenere på lista som vi har hatt samtaler med. Det er helt naturlig for oss å snakke med norske trenere, og det har vært en litt utfordrende prosess fordi det er mye du skal igjennom. Det var gode norske kandidater, men valget falt på Billy, forteller Olsen.

Utfordringen

Selv om Bradley har gjort at forventningene er store i Stabæk så forteller McKinlay at han ikke føler presset. På den annen side mener han det er nettopp der utfordringen ligger:

- Jeg tenker at dette er en utfordring som inspirerer. Spillerne og trenerteamet i fjor gjorde det fantastisk og de fortjener en masse honnør for det. Utfordringen er å gjøre det igjen. Det er noe fint med lag som har kontinuerlig suksess og vi må passe på å ha den sulten, forteller McKinlay.

Skotten innrømmet at han enda ikke har hatt tid til å vurdere troppen han tar over, men mener at klubben har mye på gang allerede. Han hadde dog gjort seg opp en grundig vurdering av Norge:

- Det er mange likheter mellom skotter og nordmenn. Det er mange av de samme karakteristikkene. Jeg la merke til det som spiller og som trener. Så jeg har ingen problemer med å jobbe med norske spillere eller å bo i Norge. Det er nok en utfordring, nok en flott mulighet til å utvikle meg, og jeg ser veldig frem til det, fortalte McKinlay.

- Jeg ser veldig frem til å opprettholde utviklingen og progressjonen Stabæk har hatt og forhåpentligvis kan vi ha en flott sesong, fortalte Stabæks nye trener.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!