Gå til sidens hovedinnhold

Medaljehåpet lever for Haugesund

Bodø/Glimt nærmere degradering.

HAUGESUND - BODØ/GLIMT 2-1:

En vakker scoring av slovaken Filip Kiss ble avgjørende da Haugesund bevarte håpet om medalje i Tippeligaen med 2-1-seier over Bodø/Glimt.

Kiss bøyde et skudd med venstrefoten i en flott bue over Glimt-keeper Sergej Pogorilij elleve minutter etter sidebyttet på Haugesund stadion.

«Araberne» fra Haugalandet skulle nok gjerne sett at Odd ikke kapret sin andre ligaseier over seriemester Rosenborg i sluttsekundene på Lerkendal.

Den nyansatte treneren Eirik Hornelands FKH-mannskap må nå ha mye hjelp fra andre om det skal bli medalje.

- Dette var viktig for oss. Vi har gått fem kamper uten seier, og da var godt å få tre poeng her hjemme på Haugesund stadion. Det holder liv i sesongen for oss, sa Horneland til C More etter kampslutt.

Les også

Starts målscorer ble overfalt av supporter

Les også

Nå kan poengrekorden ryke for Rosenborg

Kritisk i nord

De nedrykkstruede gjestene greide ikke å svare på Kiss' mål og må belage seg på mer uro rundt laget i sesongavslutningen.

Bare målforskjellen skiller Aasmund Bjørkans mannskap fra Tromsø på kvalifiseringsplassen.

- Jeg synes vi gjør et ærlig forsøk. Vi mangler den lille kynismen og tøffheten. De er desverre litt tøffere enn oss i dag, alt i alt, oppsummerte Bjørkan overfor C More.

Ingen av lagene festet noe grep på begivenhetene i første del av kampen. Bodø Glimt og Alexander Jakobsen kom til den første ordentlige målsjansen i 26. spilleminutt.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Ubesluttsomt forsvarsspill av FKH tillot ga Glimt muligheten til å slå inn fra dødlinja. En svak klarering seinere havnet ballen hos Jakobsen. Dansk-egypteren fikk bra fart i skuddet, men ballen føk utenfor lengste stolpe.

35 minutter var spilt da William Troost-Ekong sendte Haugesund i ledelsen. Midtstopperen, som etter manges mening har vært FKHs beste spiller denne sesongen, møtte et hardt slått frispark fra Kristoffer Haraldseid og styrte inn ledermålet.

Raskt svar

Nedrykkstruede Bodø/Glimt verken kunne eller grave seg ned av den grunn. Alexander Jakobsen var igjen på ferde med skuddfoten med et drøyt minutt igjen til pause.

Midtbansepilleren klemte til fra 20 meter og Per Kristian Bråtveit måtte gi retur. Den var gjestenes Ole Jørgen Halvorsen første man til

- Det var litt spesielt etter at jeg lager det idiotiske frisparket på 16 meter der. Det var veldig godt å få gjort opp for seg, sa Halvorsen til TV 2 om utligningen.

Etter sidebyttet var Haugsund igjen det førende laget. Og vertene kontrollerte det meste etter Kiss' flotte ledermål.

Dersom det skal bli medalje på haugalandet trenger Haugesund seirer både mot Aalesund og Strømsgodset, samtidig som Odd og Brann må avgi poeng to ganger hver.

For Bodø/Glimt venter først semifinale i cupen borte mot Rosenborg. Deretter må man trolig må skaffe seg poeng mot Viking hjemme og i en ny bortekamp mot RBK på Lerkendal i serieavslutningen.

Reklame

Den superpopulære solsengen blir raskt utsolgt

Kommentarer til denne saken