*Nettavisen* Sport.

Melket kuer for å få råd til fotballsko

FRUKTBART VM: Enner Valencia deler toppscorerstatusen i VM med langt mer kjente fotballprofiler. Foto: Stefano Rellandini (Reuters / NTB scanpix)

Etter VM har han neppe trøbbel med å skaffe inntekter.

Enner Valencia melket en gang kuer for å få råd til å kjøpe fotballsko. Med tre scoringer i VM kan han snart få en lukrativ kontrakt med en europeisk toppklubb.

Robin van Persie, Arjen Robben, Thomas Müller, Karim Benzema ... og Enner Valencia. Disse fem topper VMs toppscorerliste.

Det er ikke bare Enner Valencias ukjente profil og navn som skiller seg ut i det celebre selskapet på toppscorerlista. For seks år siden var det lite sannsynlig at Valencia skulle delta i et VM. Da spilte han for ungdomslaget til den ecuadorianske klubben Emelec.

Da han var ung måtte han melke kuer for å få råd til å kjøpe fotballsko. Bare for seks år siden hadde han heller ikke penger, men kjærligheten til fotballen besto.

- Jeg var tvunget til å sove ved Capwell Stadion (Emelecs bane). Jeg gikk ofte uten mat, for jeg hadde ikke penger. Det var bare kjærligheten til fotballen som holdt meg i gang, har Valencia fortalt.

Seks år senere spiller 24-åringen for Ecuadors landslag og har scoret tre mål på to kamper i VM. På landslagets fem siste kamper har han scoret seks mål. For sin mexicanske klubb Pachuca, står han med 18 mål på 23 kamper i ligaen.

- Dette er uten tvil en drøm som er blitt til virkelighet for meg. Det er helt fantastisk å score to mål i samme kamp, sier Valencia.

Det er dermed trolig at større europeiske klubber vil få opp øynene for spissen. Valencia kan ha gått fra å melke kuer til å melke europeiske toppklubber for en fet kontrakt. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag