RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Men disse gutta klarte det

Foto: Montasje (Scanpix)
Sist oppdatert:
Stabæk var sjanseløs og Tromsø uheldig, men det blir likevel noen norske innslag i Europaligaen.

Norske fotballfans får trøste seg med klubber som Fulham og Heerenveen når Stabæk, Tromsø, Rosenborg, Vålerenga og Fredrikstad i tur og orden har snublet ut i kvalifiseringene til Mesterligaen og Europaligaen.

Tromsø gjorde et tappert forsøk, men røk til slutt 3-4 for spanske Athletic Bilbao. Stabæk var ikke like nærme. 0-3-tap i hjemmekampen ble til 1-4 på bortebane. Pontus Farnerud reduserte til 1-2 i Valencia, men tre mål av Miku og ett av Nikola Zigic gjorde sitt til at det aldri ble en spennende returkamp.

Fulham hadde tre nordmenn i startoppstillingen da londonlaget tapte 0-1 for russiske Amkar, men likevel gikk videre med 3-1-seier sammenlagt. Nå blir det gruppespill i Europaligaen på Brede Hangeland, Bjørn Helge Riise og Erik Nevland.

Les også: Historisk norsk Fulham-dag

Soma mot Carew
Heerenveen spilte 0-0 hjemme mot PAOK Salonika, som slo ut Vålerenga i forrige runde. Det nederlandske laget, som trenes av Trond Sollied og har både Christian Grindheim og Tarik Elyounoussi i stallen, gikk videre til gruppespill takket være bortemålsregelen.

Grindheim spilte hele returkampen på Heerenveens midtbane, mens Elyounoussi nok en gang ble sittende på benken.

Ragnvald Soma debuterte for Rapid Wien i møtet med engelske Aston Villa. Østerrikerne ledet 1-0 etter første kamp, men havnet under 0-2 etter at John Carew scoret sitt første mål for sesongen i sin første kamp for sesongen. Landslagsspissen har slitt med skade og sykdom de siste ukene og har derfor ikke fått med seg Premier League-starten.

Rapid Wien lot seg imidlertid ikke knekke, og reduseringen til 1-2 sørget for at Ragnvald Soma slo ut Carew av Europaligaen.

Riise scoret for Roma
John Arne Riise spilte fra start da AS Roma stormet ut av startgropa med 3-0 etter bare åtte minutters spill og 5-0 etter 18 minutter hjemme mot Kosice. Det rettet mildt sagt opp inntrykket etter 3-3-resultatet i den første kampen. Riise, som har vært i Norge for å vitne i en tøff rettssak mot Einar Baardsen, scoret 6-1-målet i Romas 7-1-seier. Roma gikk videre med 10-4 sammenlagt.

Daniel Braaten og hans franske Toulouse avanserte også til gruppespillet i Europaligaen. Det skjedde på bekostning av tyrkiske Trabzonspor. Toulouse tapte 0-1 i returkampen hjemme i Frankrike, men vant 3-2 sammenlagt etter 3-1-seier i lagenes første møte.

Fredag klokken 13.00 trekkes gruppespillet i Europaligaen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere