RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Men i serien taper ikke RBK

Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX
Sist oppdatert:
Reiste seg etter cupflausen mot Molde.

ROSENBORG – BODØ/GLIMT 2-0:

Rosenborg så ut som alt annet enn et mesterlag da de ble feid av banen av Molde i cupen sist helg. Etter det ydmykende 0-5- tapet, som fulgte en pinlig exit fra europacupen tidligere i sommer, hadde derfor trønderne mye å bevise da de skulle til pers mot Bodø/Glimt i Tippeligaen lørdag.

Det klarte de. Takket være Mikael Lustig og Steffen Iversen er trønderne fremdeles uten tap i årets Tippeliga.

Lite effektive
Trønderne åpnet kampen slik de har gjort svært ofte den siste tiden, med mye ballbesittelse, men uten å klare å skape mange store sjanser og med dårlig effektivitet foran mål.

Nærmest mål før pause var trønderne da Marek Sapara serverte Lago, som headet like utenfor fra seks meter etter et kvarters spill. Knappe ti minutter senere hadde Rade Prica muligheten, men svensken klarte ikke å levere varene og headet utenfor fra en god posisjon.

Utover det møtte trønderne stort sett veggen mot et svært defensivt orientert Bodø/Glimt. Nodlendingene viste seg derimot beskjedne fremover på banen på Lerkendal, og skapte så godt som ingenting, i det som var en relativt tam førsteomgang.

Lustig-treff
Etter pausen forsatte RBK der de slapp før hvilen, med god kontroll på spillet, men uten å være noen stor trussel foran mål. Etter 59 minutters spill fikk imidlertid trønderne hull på byllen. Et strålende overlegg fra Marek Sapara fant Lustig, som headet ball i mål til 1–0.

Ni minutter senere var det duket for Steffen Iversen. Rade Prica fikk ballen like utenfor 19-meteren, la den tilbake til Iversen, som banket ballen nede i hjørnet, utakbart for Glimt-keeper Pavel Londak.

Glimt gjorde et forsøk på å slå tilbake, men verken Thiago Martins, Christian Berg eller noen andre av Glimt-spillerne evnet å være i nærheten av mål på avslutningene sine.

Dermed fortsetter RBKs parademarsj i serien. Trønderne har sju poeng ned til serietoer Molde etter lørdagens seier mot Bodø/Glimt.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere