RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SØLEKRIG: Konflikten mellom Svein-Erik Edvartsen og dommersjef Terje Hauge minner om en barnehagekrangel, mener våre menn i podcasten Toppfotball.
SØLEKRIG: Konflikten mellom Svein-Erik Edvartsen og dommersjef Terje Hauge minner om en barnehagekrangel, mener våre menn i podcasten Toppfotball. Foto: Jan Olav Nesvold (NTB scanpix)

Mener dommerkonflikten minner om en barnehagekrangel

Sist oppdatert:
- Det vitner om et ufattelig stort holdningsproblem blant fotballdommere.

GRENSEN (Moderne/Nettavisen): Konflikten mellom fotballdommer Svein-Erik Edvartsen og dommersjef Terje Hauge tok en ny vending denne uka, da det ble klart at Edvartsen ikke dømmer i norsk toppfotball før tidligst i 2018-sesongen.

Nyheten kom etter at Edvartsens tidligere assistenttrener Reidar Gundersen uttalte til TV 2 at han hadde følt seg mobbet av Edvartsen.

Onsdag meldte VG at Edvartsen selv følte seg mobbet av andre dommere, som sendte upassende bilder til fotballdommeren, blant annet på en samling på La Manga. 

Les også: Nettavisen lanserer samarbeid med podcasten Toppfotball

I nyeste episode av podcasten Toppfotball, tar programlederne Martin Roppestad og Lasse Vangstein et oppgjør med det de kaller en ukultur blant den norske dommerstanden.

- Sølekrig

-  For meg virker denne dommerstanden akkurat nå som en enorm barnehage med null takhøyde, sier Vangstein.

NY PODCAST: Nettavisen samarbeider med Moderne om podcasten Toppfotball.

Han reagerer på beskyldningene om mobbing som nå hagler frem og tilbake mellom dommerne.

Les også: Dommerforeningen ønsker Edvartsen fjernet

- Det er sølekrig. Det er barnehage, som jeg sier. Det er en barnehage uten takhøyde. Nå har det kommet så langt at nå skal de prøve å finne ting på hverandre for å sverte hverandre mest mulig, sier Vangstein.

- Det vitner om et ufattelig stort holdningsproblem i yrkesgruppen fotballdommere.

- Matt av Fagermo

Samme Vangstein går i podcastepisoden ut mot Odd-trener Dag-Eilev Fagermo, etter at sistnevnte har gått ut og klaget på lavtliggende motstandere.

- Jeg blir litt matt av å høre Fagermo stå og kritisere andre for å legge seg lavt og ikke spille fotball, sier Vangstein.

De to programlederne går gjennom den kommende runden i Eliteserien, og håper at Odd selv legger seg høyere på banen når de tar imot Strømsgodset på lørdag enn de har gjort i tidligere hjemmekamper.

MATT: Lasse Vangstein lar seg provosere av Odd-trener Dag-Eilev Fagermo.

- Jeg husker blant annet forrige hjemmekamp, da de spilte mot Vålerenga. Da startet de presset 20 meter inn på egen banehalvdel. Den fremste spilleren til Odd, hjemme mot Vålerenga, var 20 meter inne på egen banehalvdel. De lå så dypt og så kompakt som jeg nesten aldri har sett et topplag hjemme i Tippeligaen gjøre noen gang tidligere. Så skal du da gå ut og kritisere klubber som ikke har lyst til å spille fotball? spør Vangstein retorisk.

Du kan lese mer om podcasten Toppfotball på Twitter og Facebook. Alle episodene er tilgjengelig via podcastens side på iTunes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere