Mener Kara bør bli i Tromsø

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / SCANPIX

Franske Patrick Vieira er overbevist etter å ha tilbrakt en helg i Nordens Paris.

TROMSØ - BRANN 4-0:

ALFHEIM (Nettavisen): Vieira er en av grunnleggerne av det senegalesiske Diambars-akademiet, og besøkte Tromsø for å studere forholdene til Kara og Saliou Ciss.

- Dette er riktig klubb for dem, mener han.

Utvikler seg i TIL
Tromsø hadde lagt seg i selen for å vise seg fra sin beste side overfor Vieira, og hadde arrangert alt fra besøk på fotballskole, middag med ordføreren, tur med fjellheisen og visning på opplevelsessenteret Polaria – innimellom fotballprat. Og det gjorde neppe skade at også været viste godvilje.

- Jeg ser at Kara har utviklet seg veldig fint i den tiden han har spilt i Tromsø. At han nå er tatt ut på A-landslaget til Senegal, er et fint eksempel på det. Jeg tror han kan fortsette utviklingen sin her, sier Vieira.

Tromsø har allerede avvist bud på Kara fra både Molde og Rosenborg, og ifølge Vieira er det ingen grunn til noen overgang til andre norske klubber.

Har fortsatt en vei å gå
- Er han klar for å ta steget til Premier League?

- Jeg mener han utvilsomt har potensial for å kunne ende i Premier League, men jeg mener også at han fortsatt trenger å utvikle seg mer, sier Vieira, etter å ha fulgt kampen mot Brann – en kamp der Kara ikke spilte opp mot det nivået han har demonstrert på sitt aller beste.

- Flere sammenlikner Kara med Patrick Vieira – som like defensive sentrale midtbanespillere?

- Vel, jeg håper Kara kan bli enda bedre enn Patrick Vieira, sier Patrick Vieira, og påpeker at rollen som midtbanemann tross alt er ny for Kara – som fra Diambars var tenkt som midtstopper.

Samarbeider godt
TIL-trener Per-Mathias Høgmo er glad for at Vieira tok turen til Tromsø.

- Jeg synes det er stas for Kara og Ciss at han følger dem opp, men kontakten mellom oss og Diambars har vært nær og god lenge, forteller Høgmo, som spiste middag med Vieira lørdag før kampen mot Brann.

- Det beste med disse samtalene er at Vieira sier seg enig med det også jeg har sagt tidligere. Det beste stedet for Kara akkurat nå er Tromsø Idrettslag!

- Finnes det muligheter for flere spillere fra Diambars i TIL-drakt?

- Ja, det gjør det selvfølgelig – under forutsetning av at spillerne er gode nok og at de passer hos oss. Jeg mener vi har god oversikt over hva som skjer der nede, og vi snakker godt sammen hele tiden, mener Høgmo.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.