RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Jack Wilshere mener det engelske landslaget har fått ufortjent mye kritikk etter VM i Brasil.
Jack Wilshere mener det engelske landslaget har fått ufortjent mye kritikk etter VM i Brasil. Foto: Darren Staples (Reuters)

Mener kritikken er urettferdig

Sist oppdatert:
Jack Wilshere ber folk analysere mer.

Tross seieren mot Norge er det engelske fotballpublikummet fortsatt skeptisk til eget landslag foran starten på EM-kvalifiseringen mandag.

Roy Hodgson og hans mannskap har fått en kraftig knekk i popularitet etter fadesen i sommerens fotball-VM. Mot Norge møtte kun 40.181 mennesker opp på Wembley, noe som var rekordlavt.

De fremmøtte fikk se engelskmennene ta en lite imponerende 1-0 seier etter scoring på straffespark av Wayne Rooney. Fredag ble det klart at Daniel Sturridge må stå over mandagens EM-kvalifiseringskamp mot Sveits, noe som har skapt enda større pessimisme rundt landslaget.

I tillegg til Sveits, er England i gruppe med San Marino, Litauen, Estland og Slovenia. Enkelte hevder at Sveits er gruppefavoritten etter den solide innsatsen i VM. Det er de sveitsiske spillerne uenige i.

– Jeg tror aldri du kan være favoritt mot et så stort lag som England. Vi er fortsatt er lite land. Vi utvikler oss bra og kvalifiserer oss til store turneringer, men England er et massivt land i fotball, og de har mange spillere å velge mellom, sier Aston Villa-stopper Philippe Senderos.

Urettferdig kritikk

Arsenal-spiller Jack Wilshere liker ikke situasjonen det engelske landslaget er i, men synes noe av kritikken spillerne har mottatt er uberettiget.

– Hvis folk analyserte litt mer, ville de ha vært litt snillere. Det var bare noen individuelle feil og glipp i konsentrasjonen, men på dette nivået er det hva du får. Hvis du ser på kampene, viste vi mer positivt enn hva folk gir oss kredit for, sa Wilshere på et pressetreff lørdag.

Han håper laget kan underholde borte mot Sveits, slik at troen på landslaget kommer tilbake hos folket.

– Kampen mot Sveits blir tøff, men vi vet at hvis vi gjør en god prestasjon og får et godt resultat, vil fansen komme tilbake på vår side, sa midtbanespilleren.

Welbeck kan skinne

I Sturridges skadefravær får trolig den nye Arsenal-spissen Danny Welbeck sjansen på topp. Han imponerte da han spilte annen omgang mot Norge.

– Jeg har spilt mange kamper på den internasjonale scene, og jeg prøver alltid å påvirke mest mulig, ikke bare i England-kampene, men også i klubbkampene. På dette tidspunktet i karrieren vil jeg virkelig jobbe på og være best mulig, sier Welbeck til det engelske fotballforbundets hjemmeside.

Hodgson sliter med en uvanlig liten tropp foran kampen mot Sveits. På grunn av flere skader har landslagssjefen kun seks innbyttere på benken mandag, noe som er lite til en landskamp å være. (©NTB)

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere