Mener LSK-talentet er god for 15 mål

Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix .

- Han har sett ut som en Ferrari hele vinter.

16.03.13 15:17

ÅRÅSEN (Nettavisen): Fredrik Gulbrandsen er kanskje den spilleren LSK-fansen er mest spente på før sesongen starter på Åråsen mot Sarpsborg på søndag.

Den lynhurtige spissen er nemlig blant ekspertene spådd å bli en av Tippeligaens store profiler denne sesongen.

Den spådommen deler tydeligvis LSK-trener Magnus Haglund.

Nettavisen var på Åråsen for å snakke med den svenske treneren om sesongen generelt, men uoppfordret dro han frem hvor mye han gleder seg til å følge Gulbrandsen i 2013.

- Jeg tror veldig på Fredrik i år, og tror han får en knallgod sesong. Han har sett ut som en Ferrari hele vinter, han vinner baller og har vært veldig god. Bare han holder seg frisk og skadefri, kommer han til å gjøre en kjempesesong. Det kommer til å bety mye for laget, for da får vi bakgrunnstrusselen vi ønsker, sier Haglund til Nettavisen.

Den svenske LSK-treneren blir engasjert når han snakker om Gulbrandsen, og skrytet kommer som nevnt helt uoppfordret.

- Hvor mange mål kan han score i år?

- Under en hel sesong har han kapasitet til å score 15 mål, sier Haglund.

- Det er mulig
Gulbrandsen smiler når han får høre Haglunds kommentarer.

- Ja, vel? Det er hyggelig at han har troen på meg, sier Gulbrandsen og smiler.

- Personlig liker jeg ikke å sette noe tall på antall scoringer. Men jeg har hatt en bra vinter, med noen scoringer. Jeg føler meg bra, så hvis jeg holder meg skadefri kan jeg score en del mål. Det er muligheter for at han får rett, sier Gulbrandsen til Nettavisen.

Om han scorer 15 mål, skal du ikke se bort ifra at han blir toppscorer i Tippeligaen. Forrige sesong delte Peter Kovacs og Zdenek Ondrasek toppscorertittelen med 14 nettkjenninger hver.

Forrige sesong ble det imidlertid kun ett tippeligamål på den unge U21-landslagsspilleren, men sesongen var preget av et skademareritt. Det ble kun tre kamper fra start for Gulbrandsen, som er sønn av LSK-legende Tom «Bukken» Gulbrandsen.

Stortalentet er fullstendig klar over at han må bryte barrierer for å bli den toppspissen mange spår at han blir.

- Jeg har aldri scoret masse mål i Tippeligaen. Det meste jeg har hatt er vel fire scoringer på en sesong, så det er vanskelig å si om jeg kan klare 15 mål, sier spissen.

På spørsmål om det er han som må stå for Lillestrøms nettkjenninger i år, svarer 20-åringen beskjedent.

- Jeg håper det er mange som bidrar med mål. Men de fleste klubber har én spiller som skal score mest. Jeg håper det kan bli meg denne sesongen, sier Gulbrandsen.

Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix

Hvis man skal tippe ut fra hva oddssetterne tror, blir det neppe 15 mål på Gulbrandsen denne sesongen. På Unibet har han 80 i toppscorer-odds, mens spillere som Torgeir Børven (7 i odds) og Thomas Sørum (8 i odds) er langt større favoritter til å kapre toppscorertronen.

Hjelp fra tidligere toppscorere
I Lillestrøm får Gulbrandsen hjelp fra Magnus Powell og Arild Sundgot til avslutningstrening, og det er ingen dårlig kombinasjon. Magnus Powell har 40 mål fra LSK-tiden, mens Arild Sundgot er Lillestrøms mestscorende spiller i Tippeligaen gjennom tidene, med 109 seriemål.

- Det blir mange avslutninger med Powell og Sundgot etter treningene. Det er avslutninger på keeper fra mange ulike posisjoner og vinkler. Jeg håper det blir automatikk i det etter hvert, sier 20-åringen, som debuterte i Tippeligaen så tidlig som i 2009, bare 16 år gammel.

(Artikkelen fortsetter)

Foto: Anders Modum Bilet / Mediehuset Nettavisen

- Kan gå veldig bra
Han er positiv når det kommer til Lillestrøms sesong, og han har stor tro på trener Magnus Haglund.

- Målet for LSK er å forbedre 9.-plassen fra i fjor. Vi har en tynn tropp, men hvis vi er heldige med skadesituasjonen og holder formen kan det gå veldig bra. Vi har stor tro på Haglund. Han snakker mye med spillerne og får oss til å føle oss bra. Jeg har stor tro på dette prosjektet, sier Gulbrandsen.

Søndag spiller Lillestrøm mot Sarpsborg 08 på Åråsen. Lillestrømgutten er spent før det hele braker løs.

- Vi har spilt mot Sarpsborg tidligere i år, og de er et godt spillende lag. Men jeg tror vi kan gjøre det godt. Vi vil vinne og få en god start på sesongen, avlutter Gulbrandsen.

P.S: Lillestrøms serieåpning mot Sarpsborg har avspark søndag klokken 15.30. Den kan du følge i vårt livesenter NaLive.

P.P.S: Gulbrandsen har en kjenning i låret, og tar ingen sjanser på å spille serieåpningen, skriver Romerikes Blad. Han blir derfor ikke å finne i LSK-troppen som møter Sarpsborg.

MER FRA NETTAVISEN:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.