*Nettavisen* Sport.

Mener Moyes bør vrake van Persie

ISFRONT? Robin van Persie og David Moyes virker ikke å være på samme bølgelengde. Foto: Mike Egerton (Pa Photos / NTB scanpix)

- Han er en av fotballens mest selvopptatte spillere.

Manchester United og Robin van Persie har det til felles denne sesongen at ingen av dem har oppnådd sportslig suksess. Det er ganske naturlig, ettersom Robin van Persie er en av Uniteds viktigste spillere.

Eller var en av klubbens viktigste spillere.

The Independents Ian Herbert mener at tiden er inne for å vrake nederlenderen fra førsteelleveren. Han påpeker at forholdet mellom van Persie og United blir stadig dårligere, at spissen søndag roste Nederlands landslagstrener Louis van Gaal og samtidig snakket om hvor «oppmerksom han med alderen er blitt på hva trenerne gjør».

Det siste kan tolkes som et nytt stikk til David Moyes, Manchester Uniteds manager.

Harde ord

«Dette er en av fotballens mest selvopptatte spillere. Med ham handler alt om Robin. Den enkle sannheten om lørdagens 3-0-seier var at United så mer balansert ut og var et farligere lag etter at nederlenderen var byttet ut og Danny Welbeck spilte i stedet», skriver Herbert i mandagens The Independent.

Klikk på bildet for å forstørre.

BLE TRØSTET: Robin van Persie fikk en klapp på skulderen av kaptein Patrice Evra idet han ble byttet ut mot West Bromwich. Foto: Paul Ellis (Afp / NTB scanpix)

Welbeck spilte høyere i banen og skapte dermed mer plass for Wayne Rooney, som umiddelbart scoret og deretter spilte fram Welbeck til enda et mål.

Herbert mener at United under Moyes har en spillestil som passer Robin van Persie dårlig.

«Den 30 år gamle spissen er blitt overlatt til seg selv og må skape sine egne målsjanser. Det har han ikke lykkes med og det er åpenbart at det frustrerer ham», poengterer Herbert.

Robin van Persie virket ikke fornøyd da Moyes tok ham av banen etter en times spill mot West Bromwich lørdag. Det blir spennende å se hvordan han takler det dersom Moyes gjør som Ian Herbert foreslår og utelater ham fra førsteelleveren mot Liverpool førstkommende helg.

Samtidig må det påpekes, noe Herbert ikke gjør i sin kommentar, at David Moyes mest sannsynlig byttet ut Robin van Persie fordi han sto i fare for å få rødt kort.

Ikke enig

Ansvarlig redaktør Dag Langerød i Manchester Uniteds skandinaviske supporterklubb mener det vil være helt feil å vrake nederlenderen fra laget.

- Jeg ønsker ikke å vrake Robin van Persie. Han på sitt beste er verdensklasse. Og er det noe United har for lite av, er det verdensklassespillere. Så er jeg selvsagt enig i at verken United eller van Persie har vært like gode i år som tidligere, men bare det å vite at potensialet er der, holder for meg, sier Langerød til Nettavisen.

Langerød tror det er mulig å finne løsninger i måten å spille på.

- Moyes brukte mer møtende spisser i Everton, så jeg kan ikke skjønne at van Persie skal passe dårligere i Moyes' system. Hvis det er veldig viktig å ha en spiss som ligger høyere enn van Persie, skulle det vel ikke være umulig å jobbe med dette på treningsfeltet, heller.

Hva mener du - bør United vrake van Persie?


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.